Frikadeller med havregryn og grøntsager i ovn

Gode frikadeller med svinekød og havregryn samt bl.a. gulerødder og squash. Grøntsagerne giver både smag og gør frikadellerne sundere.

xxxxxxxxxi
4,6  –  9 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 forårsløg
  • 2 æg
  • 500 g hakket svinekød
  • 50 g havregryn
  • salt
  • peber

Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Skyl squashen og riv den ligeledes på rivejernet. Skyl forårsløgene og hak dem fint.

Kom grøntsagerne i en skål og rør dem sammen med æg, svinekød og havregryn. Krydr med salt og peber.

Form farsen til frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Se også:
Disse kanongode græske frikadeller i ovn - de smager helt forrygende.

Indsendt af
d.
01.06.16.
Kategori:

Hvad er godt at servere til frikadellerne?

Jeg serverer ofte de lækre deller med en dejlig salat, ovnbagte grøntsager og dressing til, og blandt favoritterne er disse nemme opskrifter:

Suveræn blomkålstzatzikiLækre ovnbagte grøntsagerCreme fraiche dressing med krydderurterCremet broccolisalat med spidskål

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier288 kcal1151 kcal
Kulhydrat12 g50 g
Protein32 g127 g
Fedt11 g45 g


*Jeg brugte svinekød med 5,5% fedt. Hvis du bruger en anden fedtprocent påvirker det naturligvis kalorieindholdet.

Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på frikadeller - ikke tilbehøret.

Indsendt af
d.
01.06.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem