Frikadeller med havregryn og grøntsager i ovn

Gode frikadeller med svinekød og havregryn samt bl.a. gulerødder og squash. Grøntsagerne giver både smag og gør frikadellerne sundere.

  • Man kan lige skimte de sunde grøntsager.
  • Her er de lige kommet ud af ovnen.
  • Helt tæt på frikadellerne.
Til 4 personer
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 forårsløg
  • 2 æg
  • 500 g hakket svinekød
  • 50 g havregryn
  • salt
  • peber

Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Skyl squashen og riv den ligeledes på rivejernet. Skyl forårsløgene og hak dem fint.

Kom grøntsagerne i en skål og rør dem sammen med æg, svinekød og havregryn. Krydr med salt og peber.

Form farsen til frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Se også:
Disse kanongode græske frikadeller i ovn - de smager helt forrygende.

Hvad er godt at servere til frikadellerne?

Jeg serverer ofte de lækre deller med en dejlig salat, ovnbagte grøntsager og dressing til, og blandt favoritterne er disse nemme opskrifter:

Suveræn blomkålstzatzikiLækre ovnbagte grøntsagerCreme fraiche dressing med krydderurterCremet broccolisalat med spidskål

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier288 kcal1151 kcal
Kulhydrat12 g50 g
Protein32 g127 g
Fedt11 g45 g


*Jeg brugte svinekød med 5,5% fedt. Hvis du bruger en anden fedtprocent påvirker det naturligvis kalorieindholdet.

Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på frikadeller - ikke tilbehøret.

Publiceret d.
01.06.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem