Stegt tapas

Dejlig tapas med fisk stegt sprøde i god olivenolie sammen med krydderier.

Til 8 personer
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 2 spsk frisk timian (hakket)
  • 1 kg helleflynder (skindfri)
  • 1 citron
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk frisk oregano (hakket)
  • olivenolie (til stegning)
  • 2 laurbærblade (finthakkede)
  • 2 dl hvedemel

Fisken skæres i stykker à 2-3 centimeter. Citronen skæres i passende stykker. Hvidløgsfedene hakkes.

Pisk hvidvinseddike, hvidløg, oregano, timian, spidskommen og laurbærblade i en skål. Tilsæt fiskestykkerne og dæk dem med marinaden. Lad det trække ved stuetemperatur 1 time eller dæk det til og lad det trække i køleskabet i op til 4 timer.

Varm olivenolie i en kasserolle ved medium til høj varme. Der skal så meget olie i at det går ca. 1½ centimeter op.

Hæld melet i en stor skål. Tag fiskestykkerne op af marinaden og vend dem i melet. Ryst overskydende mel af fiskestykkerne. Steg dem i olien indtil de er gennemstegt og brune på alle sider (vend dem løbende med en palet). Du kan regne med at de ca. skal have 6 minutter i alt. Lad derefter dine stegte tapas dryppe af på køkkenrulle eller lignende. Drys med salt og peber.

Server dine tapas på en tallerken med citronstykkerne.

Indsendt af
d.
01.08.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.08.06.
Kategori: