Tapas - de bedste opskrifter og ideer til tapas

Tapas er spanske småretter, der passer til vin eller serveres som hovedret, forret eller til buffet. Her har jeg samlet mine bedste opskrifter, og der er derfor masser af inspiration at hente, når der skal laves hjemmelavet tapas.

Smager lige godt koldt som varmt.
Tapaschampignoner med balsamico

Tapaschampignoner med smag af balsamico og persille er let at lave og serveres som en mindre ret i en tapasbuffet eller som tilbehør til kødretter.

Chorizoen og fignerne anrettet i en lille skål med timian på toppen.
Chorizo med figner

En super nem ret, som ikke kræver mange minutter og som indeholder masser af smag fra den sprødstegte, krydrede og kraftfulde chorizo og de søde figner.

Bagte dadler med lufttørret skinke.
Dadler med parmaskinke

Bagte dadler med cremet feta og sprød parmaskinke. En skøn og hurtig lille snack til festens velkomstdrink eller når du blot har lyst til lidt lækkert.

Denne tapas er et velegnet alternativ til dessert.
Italiensk tapas

Super nem italiensk tapas med ost og parmaskinke. Perfekt til et godt glas vin eller øl - f.eks. som velkomstsnack eller dessert.

Hurtige tapas med italiensk pølse.
Italienske tapas

Verdens hurtigste tapas med italiensk pølse og cornichoner. Tager kun 5 minutter at lave.

Man kan også bruge sort eller grøn olivenpesto i stedet for oliventapanade.
Nemme tapas

Det bliver ikke meget nemmere at lave lækre tapas. Disse er appetitlige, farverige og kan anvendes som forret eller sættes sammen med andre til et større måltid.

Tapas med oksebryst og peberrodscreme.
Små tapas

Små hurtige tapas med kun 3 ingredienser: Mørt oksespidsbryst, peberrodscreme og purløg.

Helleflynder stegt i olie.
Stegt tapas

Dejlig tapas med fisk stegt sprøde i god olivenolie sammen med krydderier.

En af de retter der både er hurtige og smager fantastisk.
Tapas - ret med tapas

Simpel ret med tre forskellige slags tapas med varierende udtryk og hver deres karakteristiske smagsnoter, som samtidig supplerer hinanden godt.

Laksetapas med rejesalat og lakserogn.
Tapas med laks

En flot og lækker tapas med røget laks, rejesalat og lakserogn. Alle ingredienserne kan købes i supermarkedet, og så er denne tapasret nem at lave.

Farverigt blikfang: Tapas med pesto og tomat.
Tapas med pesto

Sprød tapas, piftet op med pesto. Den lille ret er nemt og hurtigt tilberedt og god som aromatisk appetizer, kulørt tilbehør eller som komponent i tapasmenuen.

Til fest kan man også servere tapas anrettet i portioner
Tapas til fest

Disse tapas er både lækre til hverdag og til fest. Det røde kød og den cremede flødeost komplementeres af den friske rucola, som også gør retten festlig at se på.

Flotte spyd med vandmelon, tomater og mozzarella. Perfekte til tapas.
Tapas-spyd med vandmelon og tomat

Fine tapas-spyd med vandmelon, tomat og mozzarella, der fungerer perfekt som tilbehør på pind. Servér dem f.eks. til havefesten, tapasbordet eller på en buffet.

forårsløgene med baconen rundt om.
Forårsløg med bacon

Steg lidt bacon på panden og vikl bacon om dine forårsløg. Perfekt som forret eller snack.

Bagte portobellosvampe med fyld af flødeost og bacon og et lille drys persille på toppen.
Fyldte portobellosvampe med flødeost og bacon

Mega gode portobellosvampe fyldt med flødeost og bacon - og masser af smag. De kan virkelig anbefales.