Hjemmelavet pizza

Pizza på hjemmelavet manér: Rustik, simpel og god. Der er ikke behov for en overflod af fyld. Skinken, peberfrugten og den velkrydrede tomatsauce spiller super sammen. De kan selvfølgelig altid suppleres efter ønske.

Til 2 personer
  • 25 g gær
  • 1 1/2 dl vand (lunkent)
  • 1 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g hvedemel

Tomatsauce

  • 1 ds flåede tomater
  • 1 ds tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk salt
  • peber (frisk kværnet)
  • 1 løg (mellemstort)
  • 1 fed hvidløg

Fyld

  • 1 grøn peberfrugt
  • 200 g skinkestrimler
  • 150 g revet mozzarella

Kom det lunkne vand i en skål og opløs gæren heri. Bland olie, salt og derpå hvedemel i. Ælt dejen sammen. Læg et fugtigt viskestykke over, stil den et lunt sted og lad den hæve i 40 min.

Tag en ny skål og miks heri de flåede tomater, tomatpureen og krydderierne. Pil og hak løg og hvidløg fint, inden det også blandes i skålen.

Rens og udkern peberfrugten. Snit den i stave.

Når dejen er færdig med hævningen, kommes en smule mel på bordet, inden dejen lægges ud på bordet og æltes igen. Rul dejen ud til en rund, tynd bund.

Tag en plade med bagepapir og læg dejen over på den.

Kom tomatsaucen ud over pizzabunden, så den er ligeligt fordelt og læg derpå skinke og peberfrugt over saucen i et jævnt lag. Strø mozzarellaen ud over fyldet.

Bag den hjemmelavede pizza ved 200 grader i 15-20 min.

Indsendt af
d.
27.01.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
27.01.04.
Kategori: