Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Grovboller med tørgær

Grovboller som mætter godt og har en god smag. Laves med tørgær.

Ingredienser

  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 ps tørgær (eller almindeligt gær)
  • 400 g grahamsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl trekornsblanding
  • 8 dl vand
  • æg til pensling

Varm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsbland. Lad det trække, til det er håndvarmt. I et stort fad blandes salt, sukker, tørgær, mel og grahamsmel, og heri hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet. Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret. Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time. Ælt igennem, og form 24 boller. Sæt dem på en plade, og rids dem i toppen. Efterhæver en halv time. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Slanke-bollerne mætter godt, de har en god smag og kan spises som "bideboller" uden smør eller lign.

Opbevares i køleskab. Bollerne er fryseegnede.

Annonce
Publiceret d.
24.02.04.
Kategori:
Madopskrifter ›
Bageopskrifter ›
Boller ›
Grovboller
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
  • Fedtfattig opskrift Fedtfattig
Simon Glue
Opskrift af Simon Glue
Annonce

Flere lækre opskrifter

Gode rugboller
Squashboller
Fedtfattige grovboller
Frokostboller
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025