Gratineret kartoffelmos

Gratineret kartoffelmos er et billigt og lækkert tilbehør til alle kødretter.

Til 4 personer
  • 8 kartofler
  • vand til kogning
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 knsp stødt muskatnød
  • 3 dl revet ost
  • 1/2 dl parmesanost
  • 2 spsk smør (blødt)
  • 1/2 tsk basilikum eller timian

Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges i ca. 20 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Tilsæt mælk, æggeblommer, salt, peber og muskatnød. Pisk æggehviderne til skum og vend det i kartoffelmosen. Hæld kartoffelmosen i et ovnfast fad.
Bland smør, revet ost, parmesanost og basilikum/timian i en skål. Fordel det over kartoffelmosen. Gratiner øverst i ovnen ved 225 grader til osten er smeltet og har fået farve (ca. en halv times tid).

Kan serveres til alle kødretter.

Indsendt af
d.
07.04.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
07.04.07.
Kategori: