Hakket oksekød i fad med sød kartoffelmos

En mega lækker omgang oksekød i fad med låg af sød kartoffelmos. En perfekt ret til de dage, hvor der skal nem forkælelse på menuen.

Til 3 personer

Kødfyld

  • 1/2 bdt forårsløg
  • 2 peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 400 g hakket oksekød
  • 100 g tomatpuré
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 1 dl vand
  • salt
  • peber

Sød kartoffelmos

  • 2 søde kartofler
  • 500 g kartofler
  • 75 g smør
  • 1/2 dl mælk
  • 100 g revet mozzarella

Skræl de søde kartofler og almindelige kartofler til mosen, og skær begge dele i små stykker. Kog dem i ca. 10-15 minutter, til de er helt udkogte og møre, og hæld vandet fra. Lav kødfyldet, imens kartoflerne koger.

Kødfyld:

Skyl forårsløg, og snit dem fint. Skyl peberfrugter, og skær dem i små tern. Pil hvidløg, og hak dem fint. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme i ca. 5 minutter.

Skub grøntsagerne til side på panden, og tilsæt hakket oksekød. Brun det godt af. Tilsæt koncentreret tomatpuré, paprika og vand. Krydr med salt og peber, og lad det simre 5 minutter. Lav kartoffelmosen, imens kødfyldet simrer.

Sød kartoffelmos:

Mos kartoflerne godt sammen med smør og mælk. Jeg brugte en elpisker til det. Smag til med salt og peber, og rør mozzarellaen i.

Kom kødfyldet op i et ildfast fad, og top med den søde kartoffelmos. Sæt fadet i ovnen, og bag det ca. 20 minutter, til toppen er gylden.

Indsendt af
d.
15.08.19.
Kategori:
Annonce

Low carb alternativer?

Hvis du gerne vil lave en version af oksekød i fad, der er low carb, kan jeg anbefale disse to opskrifter:

Oksekød i fad med blomkålsmos
Oksekød i fad med grøntsagsmos

Kan retten fryses?

Retter med kartofler kan godt få en grynet konsistens ved nedfrysning, så jeg ville ikke anbefale at fryse retten ned.

Indsendt af
d.
15.08.19.
Kategori: