Brændende kærlighed - opskrift med grøntsager

Denne opskrift på brændende kærlighed indeholder grøntsager, der giver mosen en flot grøn farve samt gør retten sundere og mere mættende. Retten smager stadig helt fantastisk - ligesom den klassiske udgave.

Gå til: IngredienserDét kan du lave med de sidste grøntsagerTip til mindre madspildGør retten endnu sundere

starstarstarstarstar
4,8  –  5 stemmer  –  Stem her
Til 2 personer
  • 350 g kartofler
  • 150 g gulerødder
  • 150 g broccoli
  • 1 løg
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 spsk smør
  • 1/2 dl mælk
  • salt
  • 1/2 bdt purløg

Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem ud i mindre stykker, så de alle sammen er ca. samme størrelse. Kog kartofler og gulerødder helt møre i usaltet vand. Skyl broccolien, og skær den i mindre stykker. Kom den op i gryden, når der er 5 minutters kogetid tilbage.

Skær baconen i små stykker, og steg den på en pande. Pil og hak løget. Hæld lidt af fedtet fra panden med bacon, og kom løgene på panden sammen med baconen. Steg til løgene er gyldne, og baconen er sprød.

Hæld alt vandet fra grøntsagerne, og kom smør og mælk i gryden. Blend grøntsagerne til mos med en stavblender eller mos dem i hånden med en kartoffelmoser. Smag mosen til med salt.

Top mosen med bacon, løg og finthakket purløg, og vupti så er den brændende kærlighed klar til servering.

Tip:
Du kan med fordel lave dobbeltportion af mosen og bruge halvdelen til denne lækre gang oksekød i fad med grøntsagsmos.

Indsendt af
d.
10.02.17.
Kategori:

Er der rester af kartofler, gulerødder og broccoli?

Hvis der er rester af både gulerødder og kartofler, kan du bruge dem i disse lækre opskrifter:

Lækre hakkebøffer i fad med grøntsager og tomatsauceSaftigt farsbrød i fad med flødekartofler

Er der rester af broccoli og gulerødder, kan jeg anbefale denne suveræne ret:
Lækker wokret med hakket oksekød og grøntsager

Madspildstip

Du kan variere mængden af de angivne grøntsager ud fra, hvad du lige har i køleskabet. Derudover kan man også fint tilføje andre grøntsager, f.eks. blomkål, spidskål, søde kartofler eller andre rodfrugter, hvis man har rester af disse, der skal bruges.

Sundere brændende kærlighed

Skal retten gøres mere fedtfattig, kan man bytte den traditionelle bacon ud med kalkunbacon. Derudover kan man undlade smør og kun bruge mælk i mosen.

Spiser man efter low carb principper, kan man undlade kartofler i mosen og blot lave en mos af gulerødder og broccoli samt evt. blomkål.

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier506 kcal1011 kcal
Kulhydrat40 g81 g
Protein19 g38 g
Fedt28 g56 g
Indsendt af
d.
10.02.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem