Kinesisk hønsekødssuppe

En klassisk hønsekødssuppe, smagt til med blikket rettet mod til Kina. Her mangler intet, suppen er fyldt op med ingredienser, som kan opfylde ethvert ønske: Møre kyllingstykker, en mangfoldighed af farverige grøntsager samt sherry/sake og chilisauce, som giver en dyb, nuanceret aroma og et asiatisk touch. En fyldig suppe, som sagtens kan serveres som hovedret.

xxxxxxxxxii
4,0  –  3 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • ca. 175 g kyllingebryst (uden skind og ben)
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 3 forårsløg i tynde skrå skiver
  • 1 rød peberfrugt (i tynde strimler)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 125 g babymajs i tynde skiver
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 ds majs (á 200 gram afdryppet)
  • 2 spsk sherry eller sake
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 tomater (i kvarte og udkernede)
  • salt
  • peber

Garniture

  • frisk koriander eller persille (hakket)

Skær kyllingebrystet i 4 strimler på langs, derefter i tynde skiver på tværs af fibrene. Varm olien i en wok eller på en pande. Det hvirvles rundt til det er rigtig varmt. Tilsæt kyllingekødet og svits under omrøring i 3-4 minutter. Vend det rundt i wokken til det er næsten gennemstegt.

Tilsæt forårsløg, peberfrugter og hvidløg. Svits under omrøring i 2-3 minutter. Tilsæt babymajs og bouillon. Bring det i kog. Tilsæt majskorn, sherry/sake, sød chilisauce og salt efter smag. Lad det simre under jævnlig omrøring i 5 minutter.

Rør maizena ud i en smule koldt vand og kom det i suppen. Bring den i kog og rør til den jævner. Tilsæt tomat, smag til og lad den simre 1-2 minutter.

Server suppen varm, drysset med hakket koriander eller persille.

Indsendt af
d.
26.09.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.09.07.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem