And i ingefær

Frisk ingefær er smager rigtig godt sammen med fjerkræ og er en god måde at pifte en opskrift lidt op. Her er ingefæren både en del af fyldet i andestegen og tilsat den gode sovs.

xxxxxxxiixii
3,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 5 personer
  • 1 and
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk sort peber

Fyld

  • 100 g champignoner
  • 80 g løg
  • 1 1/2 æble
  • 10 svesker uden sten
  • 1 dl rasp
  • 1 dl fløde eller mælk
  • 4 cm ingefær (frisk)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk margarine

Sovs

  • 3 spsk smør
  • 3 spsk mel
  • andefond (saft fra stegen)
  • kulør
  • 2 dl fløde eller mælk
  • 3 cm ingefær (frisk)
  • 1 1/2 spsk appelsinmarmelade
  • 1/2 tsk stødt nellike
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • salt
  • peber

Rens champignonerne, pil løgene, skræl æblerne og fjern kernehusene. Skræl ingefæren.
Det hele blendes groft i en food processor.
Smelt smør på en pande og hæld blandingen på. Tilsæt rasp og fløde. Lad dette simre i 2-3 minutter.

Klargør anden ved først at fjerne indmaden og dernæst skylle med koldt vand. Dup den tør med køkkenrulle.
Fyld anden med blandingen, og luk hullet med en kødnål. Sæt i en bradpande og krydr med salt og peber.
Steg anden ved 160 grader i 1½ time i en bradepande. Hæld vand i bradepanden, når der er 30 minutter tilbage af stegetiden.

Sovs:
Finhak ingefæren og stil til side. Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Rør med et piskeris så du undgår klumper. Hæld væsken fra andestegen i og rør godt rundt. Tilsæt ingefær, nellike, muskatnød, marmelade og lidt salt og peber. Hæld lidt kulør i indtil den rigtige farve er opnået. Dernæst hældes rødvin i og saucen gives et opkog. Skru ned til middelvarme, tilsæt fløden og lad det simre i 5-10 min.

Servér anden med sovs samt kartofler, rødkål og evt. en grønkålssalat.

Indsendt af
d.
19.01.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.01.08.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem