Fedtfattige grovboller

Lækre og ovenikøbet fedtfattige grovboller, der er super saftige og har en skøn grov krumme. Revet æble og vaniljeyoghurt giver en virkelig god smag, og de kan bruges både som morgenboller, i madpakken eller som mellemmåltid.

Til 20 stk
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 dl vaniljeyoghurt
  • 1/4 dl olie
  • 25 g gær
  • 1/2 spsk salt
  • 125 g grovvalsede havregryn
  • 125 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • 200 g æble (revet)
  • lidt mel til bordet

Derudover

  • mælk (til pensling)
  • evt. lidt ekstra grovvalsede havregryn (til drys)

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt vaniljeyoghurt, olie og revet æble. Tilsæt grovvalsede havregryn, rugmel og salt. Rør dernæst hvedemelet i lidt ad gangen, til det hele er brugt. Ælt dejen godt i 5-10 minutter.

Drys mel på bordet. Del dejen i det angivne antal boller, og form dem til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve 1 time. Pensl grovbollerne med mælk eller vand, og drys evt. med havregryn.

Bag ved almindelig ovnvarme ved 225 grader i cirka 10-15 minutter.

Indsendt af
d.
30.01.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.01.08.
Kategori: