Bagte grøntsager med hytteost

Bagte grøntsager med hytteost er en slags bundløs tærte - og den er både sundere og lettere at lave end en almindelig tærte. Spækket med protein, vitaminer og friske farver er den formidabel som tilbehør eller vegetarisk hovedret.

Til 4 personer
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 4 stængler bladselleri
  • 250 g broccoli
  • bouillon
  • ca. 2 tsk karry
  • salt
  • peber
  • 4 æg
  • 300 g hytteost
  • 1 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 bdt purløg (stor)
  • evt. 1 fed hvidløg (presset)

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Fjern skrællen fra løgene og skær dem i små tern. Skær bladsellerien i skiver og broccolien i mindre stykker. Brug også stokken.

Steg grøntsagerne ved høj temperatur i bouillon og karry til de er let møre. Drys med salt og peber.

Fordel grøntsagerne i et ildfast fad.

Miks æg, hytteost og bouillon godt sammen med et piskeris. Hak purløg. Kom det og evt. hvidløg i blandingen. Øs den derpå udover grøntsagerne i fadet og sørg for, at den er jævnt fordelt.

Kom fadet i ovnen ved 200 grader i 30-40 min. Tjek om æggeblandingen er fast i midten, inden du tager den ud.

Indsendt af
d.
26.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.01.03.
Kategori: