Rabarberkage med marengs
Rigtig lækker rabarberkage med sød marengs på toppen og en dejlig svampet konsistens. Den er altid et kæmpe hit herhjemme.
Ingredienser
til 10 personerDej
- 175 g smør
- 150 g sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 3 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 2 1/2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
Marengs
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- 400 g rabarber
- 100 g pekannødder
- 1 spsk smør til at smøre formen
- 2 spsk sukker til at drysse over formen
Sådan laver du rabarberkagen
Lav dejen ved at røre smør, sukker, vaniljesukker, salt og æggeblommer sammen til konsistensen er cremet. Bland hvedemel og bagepulver sammen lidt af gangen, rør det sammen med mælken, og rør det derefter i dejen.
Smør en kageform (ca. 24*30*5 cm) med smør og drys med et tyndt lag sukker. Hæld dejen i formen og jævn overfladen ud.
Tænd ovnen på 200 grader (alm. over/undervarme). Mens den varmer op laves marengsen.
Marengs og rabarber
Pisk æggehviderne næsten stive i en skål, og pisk derefter sukkeret i lidt af gangen. Pisk indtil marengsen er helt stiv.
Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Tør dem derefter med køkkenrulle, så der ikke hænger vand ved.
Skær rabarberne i mundrette stykker. Hak pecannødderne groft, og bland dem sammen med rabarberstykkerne inden det vendes i marengsen.
Smør forsigtigt marengsmassen oven på dejen. Sæt rabarberkagen i ovnen og bag den i ca. 40 minutter (afhængig af ovn). Lad den køle lidt af inden servering.
Kagen kan sagtens spises som den er, men den smager endnu bedre, hvis den serveres med flødeskum eller creme fraiche (evt. blandet med lidt vaniljesukker).
Se også denne nemme rabarbertærte med crumble