Vegetarpostej

Denne vegetarpostej lavet på æg er et sundt alternativ til den ellers traditionelle postej. Denne vegetarudgave indeholder alle de gode A, C og visse B - vitaminer fra broccolien, de sunde fedtstoffer fra mandlerne og selvfølgelig kulhydraterne fra æggene.
Retten kan både spises som forret og hovedret, og du kan med fordel servere lækkert brød til.

  • En flot og spændende vegetarret.
Ingredienser
  • 1 hoved broccoli
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g cherrytomater
  • 1 dl perlespelt
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 4 dl vand
  • 40 g mandler (ristede)
  • 1 spsk tørret estragon
  • 3 æg
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • peber

Fordel broccolien i små buketter og skær stokken i mindre tern. Damp dem i få minutter.

Skær tomaterne i halve og bland dem i en skål med broccolien. Rist mandlerne på en tør pande. Lad dem køle helt af og hak dem derefter groft. Riv hvidløget.

Kom kogende vand og bouillonterning i en skål og tilsæt spelten. Lad det stå at trække 1 times tid (kan også koges). Hæld overskydende vand fra.

Pisk æggene sammen med spelten. Rør alle de andre ingredienser i. Kom massen i et ildfast fad og bag det i ovnen ved 180 grader i en times tid.

Kan serveres med godt brød.

Publiceret d.
02.08.12.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem