Fyldte portobellosvampe med tomat og mozzarella (vegetar)

Spændende vegetarisk opskrift på portobellosvampe fyldt med tomat og mozzarella. Kan både serveres som forret, tilbehør eller som den primære ting i en hovedret.

  • Italiensk-inspirerede portobellosvampe bagt med vegetarisk fyld af tomat og mozzarella.
Til 2 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 6 portobellosvampe
  • 100 g cherrytomater eller andre små tomater
  • 125 g mozzarella ost (kugle)
  • salt
  • peber
  • frisk basilikum til pynt
  • balsamicocreme til pynt (kan f.eks. købes i Bilka og Meny)

Pres eller riv hvidløget. Bland det sammen med olien i en skål.

Rengør portobellosvampene på ydersiden. Undgå så vidt muligt, at der kommer vand ind på "lamellerne" på bagsiden. Lad svampene dryppe af på et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.

Skyl tomaterne, lad dem dryppe godt af og skær dem i halve. Lad ligeledes mozzarellaen dryppe godt af og skær den i mindre stykker.

Tænd ovnen på 200 grader. Bræk forsigtigt stokken af portobellosvampene - brug dem evt. til en anden ret. Pensl svampene med hvidløgsolien - både på ydersiden og indersiden.

Læg svampene med bunden/lamellerne nedad i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Forbag dem i ovnen i 10 minutter.

Hvis svampene har afgivet meget væske under forbagningen, kan det værste lige tørres/duppes væk med viskestykket eller køkkenrulle.

Fyld portobellosvampene med tomater og mozzarella. Krydr med salt og peber, og sæt dem i ovnen igen (med fyldet opad naturligvis). Bag dem yderligere ca. 20 minutter eller til osten begynder at blive let gylden (den skal helst ikke blive alt for gylden).

Pynt med frisk basilikum og balsamicocreme ved servering.

Velbekomme!

Hvor mange svampe skal der beregnes pr. person?

Hvis de serveres som forret, så er det nok med 1-2 stk. pr. person. Hvis de serveres som tilbehør, så beregnes 1-3 stk. pr. person (afhængig af om der også er andet tilbehør). Hvis de serveres som det primære element i en hovedret, så plejer jeg at beregne 3 stk. pr. person, men det forudsætter stadig at der serveres andet tilbehør til.

Forslag til vegetarisk tilbehør

Hvis de serveres som forret er det ikke nødvendigt med tilbehør, men hvis det er en hovedret, der skal mætte lidt mere, kan de f.eks. servéres med disse vegetarbøffer eller en perlebygsalat eller pastasalat uden kød. Bønnesalat er også en god kilde til proteiner for vegetarer og det passer også rigtig fint til de fyldte portobellosvampe.

Hvor kan jeg købe balsamicocreme? Kan det udelades?

Balsamicocreme kan efterhånden findes i de fleste større supermarkeder. Jeg har i hvert fald købt det i både Bilka og Meny. Det kan i princippet godt udelades, men det passer rigtig godt til de bagte tomater og den smeltede ost, og løfter virkelig retten (så jeg ville ikke udelade det).

Tip til bagning af portobellosvampe

Portobellosvampe afgiver ret meget væske under tilberedningen. Et godt tip er at tilberede dem på en rist i ovnen (i stedet for bageplade eller ildfast fad), og så have en bradepande under risten, som væske kan dryppe ned i. Det giver et bedre resultat, men til gengæld også lidt mere opvask, så jeg plejer at vælge den nemme løsning.

Publiceret d.
27.03.18.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem