Rosastegt skinkeculotte

Skinkeculotte tilberedt på den helt rigtige måde, så den får en let sprød overflade og en simpelthen skøn smag fra smør med hvidløg og krydderurter. Det er lige til et smørret smil. Specielt serveret med sauce og ovnkartofler.

  • Skinkeculotte med ovnkartofler og sauce.

Til 4 personer

Kryddersmør

Ovnkartofler

Sauce

Bland kryddersmør ved at mikse smør med finthakket persille og resten af ingredienserne til det.

Rids det ydre fedt om kødet – ikke selve kødet. Gnid det ind i kryddersmør inden kødet kommes i et ovnfast fad med lidt vand. Culotten stilles centralt i ovnen i omkring 50 min. Hold øje med stegetermometret – når temperaturen når op på 60 grader, tages kødet ud.

Skyen kommes i en gryde. Culotten dækkes over, mens ovnkartoflerne klargøres.

Ovnen sættes på 225 grader. Kartoflerne skæres i tynde skiver, rødløg hakkes og de kommes i et fad i lag. Smeltet smør kommes over og det krydres med salt. Sæt kartoflerne centralt i ovnen i omkring 30 min.

Lav saucen ved at opvarme skyen og komme piskefløden heri. Anvend meljævning til at legere saucen og lad den simre ved lav temperatur. Kom kulør i samt salt og peber efter smag.

Af skinkeculotten snittes fine skiver og måltidet er klar til servering.

Indsendt af
d.
05.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.