Æggekage i fad med asparges og skinke

Skøn sommerlig æggekage med asparges, parmaskinke og purløg - altsammen skal bare i ét fad, så klarer ovnen resten. Så bliver hverdagsmaden næsten ikke nemmere.

Til 3 personer
  • 6 æg
  • 50 g creme fraiche
  • 1 bdt purløg
  • 1/4 tsk salt
  • peber
  • 1 bdt asparges
  • ca. 4 skiver parmaskinke eller serranoskinke

Forvarm ovnen til 210 grader.

Pisk æg og creme fraiche sammen i en skål.

Skyl purløg, og snit det fint. Rør det i æggemassen sammen med salt og peber.

Hæld æggemassen op i et ildfast fad, og bag den i fem minutter.

Skyl asparges, og knæk eller skær den træede ende af. Kasser enderne. Skær parmaskinken i tynde strimler på langs, og vikl hver asparges ind i et stykke parmaskinke.

Læg aspargesene oveni æggekagen, og bag den yderligere 20 minutter, til æggemassen har sat sig.

Se også:
Denne kanongode æggekage med kartofler og bacon - den laves også nemt i ovnen.

Indsendt af
d.
22.06.20.
Kategori:

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier273 kcal820 kcal
Kulhydrat4 g13 g
Protein21 g64 g
Fedt19 g56 g
Indsendt af
d.
22.06.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem