Aftensmad med æg og grøntsager
Nem opskrift på aftensmad med æg og grøntsager, der tilberedes i et fad i ovnen.
Jeg anbefaler også de her retter med æg og grøntsager
Inden vi går videre ned til opskriften, vil jeg også lige anbefale disse lækre retter:
Stegte ris med æg og grøntsager
Æggewraps
Grøntsagsgratin
Stegte nudler med hakket svinekød og grøntsager
Og lad os så komme i gang med at lave aftensmad😀
Brug de grøntsager du har
Jeg brugte peberfrugt, squash, rødløg og tomater, men du kan bruge lige de grøntsager du har og som du bedst kan lide.
Ingredienser
til 2 personer- 1 peberfrugt
- 1⁄2 squash eller porre
- 50 g cherrytomater eller andre små tomater
- 1 rødløg
- 1 tsk olie
- 6 æg
- 250 g hytteost eller creme fraiche
- evt. 50 g bacontern eller skinketern, chorizo eller pepperoni hvis du vil have kød i (jeg lavede det uden kød)
- evt. 1⁄2 bdt purløg til drys
Sådan laver du nem aftensmad med grøntsager og æg
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl peberfrugt og squash og skær dem i tern. Hak halvdelen af rødløget. Kom de hakkede grøntsager i et ildfast fad (ca. 24x18 cm til 2 personer - hvis du laver en større portion så brug et større fad). Hæld olien over grøntsagerne og vend det godt sammen. Sæt fadet i ovnen i 10-15 minutter mens de andre grøntsager og æggemassen gøres klar.
Skær den anden halvdel af rødløget i skiver. Skyl tomaterne og halvér dem.
Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen med hytteosten. Krydr med salt og peber.
Tag fadet ud af ovnen og bland lidt af æggemassen sammen med grøntsagerne i fadet. Hæld derefter resten af æggemassen i og bland det godt sammen. Hvis du vil have skinketern i, blandes de også i fadet.
Fordel tomater, rødløgsskiver og evt. bacontern/chorizo/pepperoni på toppen.
Sæt fadet i ovnen i yderligere 30-35 minutter eller til æggemassen er stivnet. Det kan afhænge ret meget af hvor godt ovnen varmer og hvor stor portion man laver, så hold øje med det undervejs, så det ikke bliver brændt.
Servér evt. med fintsnittet purløg som drys.
Den her ret er også god:
Sund aftensmad med grøntsager
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for ægge/grøntsagsfad
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 468 kcal | 937 kcal |
| Kulhydrat | 15 g | 30 g |
| Protein | 42 g | 83 g |
| Fedt | 26 g | 52 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at retten laves med hytteost og uden kød.