Andebryst i airfryer (mere saftigt og sprødt)
Perfekt stegt andebryst i airfryer, hvor skindet bliver dejligt sprødt og kødet bliver super saftigt. Se den nemme opskrift her.
Ingredienser
til 2 personer- 400 g andebryst
- 1 tsk olie
- groft salt
- peber
- evt. nogle laurbærblade eller friske kviste timian eller rosmarin
Sådan tilbereder du andebryst i airfryer
Tag gerne andebrysterne ud af køleskabet en halv times tid før de skal tilberedes. Hvis de er frosne skal de tøes helt op inden tilberedning.
Hvis din airfryer er lidt tid om at blive varm, så tænd den på 180 grader.
Skær sener og eventuelle urenheder af kødet. Fjern også eventuelle rester af fjer i skindet.
Dup andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle. Rids forsigtigt skindet med en skarp kniv, men pas på at du ikke skærer ned i kødet, for så vil kødsaften gøre det sværere at få sprødt skind.
Smør andebrysterne ind i olie. Drys med salt og peber på begge sider - gnid godt med salt ind i skindet.
Tid og temperatur
Læg andebrysterne i airfryer-kurven (evt. ovenpå et par laurbærblade eller frisk timian/rosmarin). Steg dem ved 180 grader.
Stegetiden afhænger både af hvor godt din airfryer varmer og af andebrysternes størrelse.
Små andebryster på 150-200 gram pr. stk. skal have ca. 12-15 minutter, eller til skindet er gyldent.
Store andebryster på 300 gram pr. stk skal have 16-20 minutter, eller til skindet er gyldent.
Lad kødet hvile i 10 minutter inden det skæres og serveres.
Jeg kan også anbefale:
Andelår i airfryer
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for andebryst i airfryer
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 418 kcal | 837 kcal |
| Kulhydrat | 1 g | 2 g |
| Protein | 33 g | 66 g |
| Fedt | 31 g | 62 g |
Næringsindholdet pr. person tager udgangspunkt i, at der beregnes 200 gram andebryst pr. person.