Salat til and

Virkelig lækker salat, der passer suverænt godt til and. Oplagt, hvis du mangler friskt tilbehør til julemaden eller mortens aften, hvor der skal en saftig andesteg på bordet.

4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Frisk blanding af appelsin og kål samt dressing med balsamico
  • De knasende nødder giver salaten lidt fedme, der komplementerer anden perfekt
Til 4 personer

Dressing

  • saft af 1/2 appelsin
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk balsamico eller hvidvinseddike

Salat

  • 75 g grønkål
  • 1/4 rødkål (lille)
  • 2 appelsiner
  • 1 bdt persille
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g tørrede tranebær eller tørrede abrikoser, dadler eller figner

Dressing

Bland appelsinsaft, olivenolie og balsamico eller hvidvinseddike sammen.

Krydr dressingen med lidt salt og peber.

Salat

Skyl grønkålen grundigt, og snit den fint. Pil de yderste blade af rødkålen, skyl den, og snit også denne fint.

Hæld gerne dressingen over grønkål og rødkål, og klem den godt ind i kålen. Du kan også servere dressingen ved siden af, men når du på denne måde krammer kålen med dressingen, bliver kålen mere mør og får mere smag, så det vil jeg klart anbefale at gøre.

Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinerne i tynde fileter.

Skyl persille, og hak det.

Hak hasselnødderne fint. Hvis du gerne vil have ekstra smag ud af nødderne, kan du riste dem på en tør pande og gnide skallen af dem, inden du hakker dem.

Bland grønkål, rødkål, appelsin, persille, hasselnødder og tørrede tranebær sammen i en skål - så er salaten klar til servering.

Du finder mere lækkert tilbehør til and lige her.

Indsendt af
d.
21.06.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid:

Hvor mange stjerner giver du?
Stem