Andelår i airfryer
Nem opskrift på stegning af saftige andelår i airfryer. De får lækkert sprødt skind og kødet bliver perfekt mørt når de laves på den her måde.
Ingredienser
til 2 personer- 2 andelår
- 1 tsk olie
- salt
- peber
- evt. timian (frisk eller tørret)
- evt. laurbærblade
Sådan steger du andelår i airfryer
Dup andelårene tørre med lidt køkkenrulle.
Smør eller spray dem med olie på alle sider. Krydr med salt og peber og evt. timian.
Stegetid og temperatur
Læg andelårene i airfryer-kurven - evt. ovenpå et par laurbærblade. Steg dem ved 180 grader i 22-30 minutter (afhængig af andelårenes størrelse og hvor godt din airfryer varmer). Skru evt. op på 200 grader de sidste 5 minutter af stegetiden, hvis man kan det på din airfryer.
Hvis du er i tvivl om, om andelårene har fået nok, kan du stikke i dem med en kødnål eller gaffel. Hvis væsken der kommer ud, er klar, så er de færdige.
Tip:
Hvis du skal lave mad til mange gæster er det nemmest , at stege andelårene i ovnen.
Se gode idéer til tilbehør til andelår her
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for andelår i airfryer
pr. andelår | total | |
---|---|---|
Kalorier | 481 kcal | 962 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 3 g |
Protein | 26 g | 51 g |
Fedt | 41 g | 83 g |