Bagt spidskål i ovn

Bagt spidskål skal blot pensles med en skøn olieblanding, tilberedes i ovnen i nogle minutter, og så har du det lækreste og nemmeste tilbehør. Kålen bevarer sin sprødhed, men får en dejlig karamelliseret overflade.

  • Spidskål bagt i ovn er vildt lækkert.
En af mine absolutte yndlingsmåder at tilberede spidskål på - det er SÅ nemt og bliver SÅ lækkert.

Video: Så nemt er det at lave spidskål i ovnen

Inden du scroller ned til opskriften, så se lige i videoen, hvor simpelt det er at lave de lækreste ovnbagte spidskål.


Til 4 personer
  • 1 spidskål (stort)
  • 1/2 dl olie
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld basilikum

Sådan laver du bagt spidskål

Skyl spidskål, og skær det ud i kvarte.

Bland olie, salt, citron og hakket basilikum i en skål, og rør det godt sammen. Pensl spidskålen på hver side med olieblandingen.

Kom stykkerne i et ovnfast fad eller på en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 220 grader.

Se også:
Er du lige så vild med spidskål, som jeg er, så se her, hvordan du laver lækre stegte spidskål med honning og soja.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det nordiske køkken
Forberedelsestid:
Tid i ovnen: (afhængig af ovn og hvor mørt du vil have det)
Samlet tid:

Næringsindhold for ovnbagt spidskål

pr. personhele portionen
Kalorier145 kcal578 kcal
Kulhydrat5 g21 g
Protein3 g12 g
Fedt12 g47 g
Publiceret d.
29.04.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem