Spidskålstzatziki

Anderledes tzatziki med spidskål i stedet for agurk. Den er både cremet og sprød på samme tid, og så er den endda sundere end den klassiske tzatziki.

Til 4 personer
  • 500 g spidskål
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 tsk fint salt
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g græsk yoghurt
  • peber
  • evt. 2 spsk olivenolie

Skyl spidskålen og lad det dryppe godt af. Snit det fint og kom det i en skål. Pres citronsaften over og drys derefter med salt. Bland godt rundt så citron og salt fordeles på al kålen. Lad kålen trække i køleskabet i en times tid.

Når spidskålen har trukket, hældes overskydende væske fra.

Pres eller hak hvidløget fint og bland det med spidskålen, sammen med den græske yoghurt.

Smag spidskålstzatzikien til peber og evt. olivenolie.

Se også:
Denne mega gode blomkålstzatziki - den er altid et kæmpe hit.

Indsendt af
d.
03.10.17.
Kategori:

Hvad kan man servere tzatzikien til?

Salaten er super godt allround tilbehør, men den passer ekstra godt til retter med et græsk islæt. Blandt favoritterne er disse lækre opskrifter:

Butterdejsstang med oksekød, spinat og fetaLækkert græsk farsbrødNemme græske frikadeller i ovn

Næringsindhold for spidskålstzatziki

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier83 kcal180 kcal721 kcal
Kulhydrat4 g9 g38 g
Protein3 g7 g30 g
Fedt6 g12 g48 g


I næringsberegningen har jeg brugt en græsk yoghurt med 6% fedt. Hvis du bruger en lavere fedtprocent bliver kalorieindholdet også lavere.

Indsendt af
d.
03.10.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem