Bananpandekager med havregrød
God opskrift på sunde bananpandekager med havregrød. De er et hit hos både børn og voksne, og de tager kun 15 minutter at lave.
Ingredienser
til 8 stkHavregrød hvis du ikke allerede har en rest
- 1 dl havregryn
- 2 dl mælk eller vand
- lidt salt
Bananpandekager med havregrød
- ca. 200 g havregrød (eller portionen ovenfor)
- 1 banan
- 2 æg
- evt. 1⁄2 tsk vaniljesukker eller kardemomme eller kanel
- smør eller olie til stegning
Sådan laver du bananpandekager med havregrød
Hvis du ikke allerede har en rest havregrød, så start med at lave det ved at koge havregryn, mælk/vand og lidt salt sammen i en gryde. Lad grøden køle lidt af.
Mos bananen og pisk den sammen med æggene (du kan sagtens bare bruge en gaffel, men du kan naturligvis også bruge et piskeris).
Rør havregrøden i. Rør evt. også vaniljesukker, kardemomme eller kanel i dejen.
Varm lidt smør eller olie på panden. Kom klatter af dejen på panden, og steg bananpandekagerne på begge sider til de er gyldne.
Tip:
Du kan også blende alle ingredienserne til dejen sammen, hvis du synes det er nemmere eller hvis du ønsker en helt fin konsistens (f.eks. hvis havregrødspandekagerne er til en baby).
Jeg kan også anbefale de her havregrynspandekager:
Sunde pandekager
Kan de fryses?
Ja, det kan de sagtens, og de er geniale at have i fryseren til en dag, hvor lækkersulten melder sig. Jeg varmer dem gerne i ovnen eller på brødristeren.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert, morgenmad, madpakke, snack eller mellemmåltid.
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for havregrødspandekager med banan
| pr. pandekage | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 94 kcal | 751 kcal |
| Kulhydrat | 8 g | 67 g |
| Protein | 3 g | 27 g |
| Fedt | 5 g | 40 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at havregrøden laves med mælk. Hvis du i stedet laver den med vand, er kalorieindholdet lidt lavere.
Beregningen er inklusiv vaniljesukker og 2 spiseskefulde smør til stegning af 8 havregrødspandekager.