Farsbrød i fad med kartofler, grøntsager og fløde

Aftensmaden kommer nemt på plads med denne lækre opskrift på farsbrød i fad, der tilberedes på en bund af flødebagte kartofler og grøntsager. En suveræn alt-i-en ret, der med garanti vil vække begejstring, og hvor ovnen klarer størstedelen af arbejdet - ren win-win!

Til 3 personer

Grøntsagsbund

  • 600 g kartofler
  • 300 g gulerødder
  • 1/4 spidskål
  • 1 rødløg
  • 4 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • peber

Farsbrød

  • 1 rødløg (lille)
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 tsk salt
  • 25 g rasp
  • 1 æg
  • peber

Derudover

  • evt. lidt persille som pynt

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartofler og gulerødder, og skær begge dele i mundrette stykker. Skyl spidskål, og snit det - husk at fjerne stokken i midten. Pil rødløg, og snit det fint. Kom alle grøntsagerne op i et ildfast fad.

Tilsæt fløde, mælk og salt, og krydr med peber. Bland det hele godt, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.

Pil rødløget til farsbrødet, og hak det fint. Bland det sammen med hakket svine- og kalvekød, salt, rasp og æg, og krydr farsen med peber. Form det til et farsbrød. Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og læg farsbrødet ovenpå. Steg det yderligere 35-40 minutter, til farsbrødet er gennemstegt, og grøntsagerne er møre.

Drys evt. med lidt persille inden servering.

Indsendt af
d.
24.09.19.
Kategori:
Annonce

Indsendt af
d.
24.09.19.
Kategori: