Blomkåls-broccoli mos

Nem og lækker blomkåls-broccoli mos med smør og et lille hint af hvidløg, så smagen er helt i top. Det er dejligt low carb og LCHF tilbehør til retter, hvor man traditionelt ville servere kartoffelmos til.

Til 2 personer

Skyl broccoli og blomkål. Skær toppene af begge slags kål i mindre buketter. Skær det groveste af stokkene, og skær dem i små tern. Kom både stok og buketter op i en gryde, og dæk med vand. Bring det i kog, og lad det simre ca. 15-20 minutter, til både blomkål og broccoli er helt mørt.

Hæld vandet fra blomkål/broccoli. Pil hvidløget, og pres det over broccoli og blomkål. Tilsæt smør og persille, og blend det hele godt sammen med en stavblender, til du har en helt glat mos. Smag blomkåls-broccolimosen til med salt og peber.

Tip:
Du kan også lave denne mega lækre blomkålsmos, der smager af bearnaise.

Indsendt af
d.
11.11.19.
Kategori:

Tip: Brug grøntsagsmosen i en anden ret

Du kan med fordel lave en dobbeltportion af grøntsagsmosen og bruge halvdelen i denne helt fænomenale ret:

Oksekød i fad med grøntsagsmos

Er der broccoli og blomkål tilovers?

Hvis du har rester af blomkål og broccoli, kan du f.eks. bruge det i disse lækre salater:

Kanongod kartoffelsalat med lækker dressingBroccoli-blomkålssalat med bacon og creme fraiche

Næringsindhold for blomkåls-broccoli mos

pr. personhele portionen
Kalorier220 kcal439 kcal
Kulhydrat7 g15 g
Protein7 g14 g
Fedt17 g34 g
Indsendt af
d.
11.11.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem