Selleripuré - super nem og lækker opskrift

Mega nem opskrift på mild og cremet selleripuré med et let strejf af hvidløg. Fantastisk tilbehør til alt fra svin, lam og fisk til oksemørbrad og andet lækkert kød.

Til 4 personer
  • 1 stk knoldselleri à ca. 1500 gram
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • evt. 1 bouillonterning (f.eks. grøntsags- eller hønsebouillon)
  • salt
  • peber

Skær "skrællen" af knoldsellerien, og skær derefter sellerien i grove stykker. Pil hvidløget og skær det i mindre stykker. Selleripuréen skal alligevel blendes til sidst, så du behøver ikke skære tingene fint.

Kom smør, selleri, hvidløg, vand og evt. bouillonterning i en gryde og bring det i kog. Lad det simre under låg, ved lav-middel varme i ca. 25-30 minutter eller til sellerien er helt mør.

Tag gryden af varmen og blend med en stavblender, til selleripuréen har en helt fin og jævn konsistens. Den kan naturligvis også blendes i en alm. blender eller foodprocessor, men det er nemmest med en stavblender.

Smag til med salt og peber, og varm puréen godt igennem inden servering.

Indsendt af
d.
13.04.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
13.04.17.
Kategori: