Blomkålsmos der smager af bearnaise
Virkelig god blomkålsmos der smager af bearnaise og er super nem at lave.
Ingredienser
til 2 personer- 1 skalotteløg eller halvt så meget alm. løg
- 100 g smør
- 600 g blomkål
- 1 håndfuld frisk estragon
- 2 tsk bearnaiseessens
- salt
- peber
Pil løget og skær det i mindre stykker. Steg det i smøret ved lav varme i en gryde.
Fjern de grønne blade fra blomkålen. Skyl blomkålshovedet og skær det i mindre stykker (det skal blendes senere, så du behøver ikke at skære det fint). Kom stykkerne i gryden og kog dem i smøret (under låg) i ca. 20 minutter eller til de er helt møre.
Blend den kogte blomkål med en stavblender. Hak estragon og kom det i blomkålsmosen. Smag til med bearnaiseessens, salt og peber.
Servér f.eks. som tilbehør til oksemørbrad, svinemørbrad eller en god bøf sammen med de her fantastiske knuste kartofler.
Næringsindhold for blomkålsmosen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 460 kcal | 920 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 18 g |
Protein | 9 g | 17 g |
Fedt | 42 g | 84 g |
Prøv også den her lækre blomkålsmos med hvidløg.