Blomkålsmos der smager af bearnaise

Virkelig god blomkålsmos der smager af bearnaise og er super nem at lave.

  • Super nem blomkålsmos der smager af bearnaise.
Til 2 personer
  • 1 skalotteløg eller halvt så meget alm. løg
  • 100 g smør
  • 600 g blomkål
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 2 tsk bearnaiseessens
  • salt
  • peber

Pil løget og skær det i mindre stykker. Steg det i smøret ved lav varme i en gryde.

Fjern de grønne blade fra blomkålen. Skyl blomkålshovedet og skær det i mindre stykker (det skal blendes senere, så du behøver ikke at skære det fint). Kom stykkerne i gryden og kog dem i smøret (under låg) i ca. 20 minutter eller til de er helt møre.

Blend den kogte blomkål med en stavblender. Hak estragon og kom det i blomkålsmosen. Smag til med bearnaiseessens, salt og peber.

Servér f.eks. som tilbehør til oksemørbrad, svinemørbrad eller en god bøf sammen med de her fantastiske knuste kartofler.

Næringsindhold for blomkålsmosen

pr. personhele portionen
Kalorier460 kcal920 kcal
Kulhydrat9 g18 g
Protein9 g17 g
Fedt42 g84 g


Prøv også den her lækre blomkålsmos med hvidløg.

Publiceret d.
20.01.20.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem