Blomkålstzatziki

Denne lækre blomkålstzatziki er både dejligt cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg, persille og hvidløg sørger for, at der er masser af smag i salaten. Rigtig god til alt lige fra kylling, frikadeller, farsbrød og koteletter til grillmad og røde bøffer.

starstarstarstarstar
4,8  –  8 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • ca. 350 g blomkål (vægt uden stok og blade)
  • 400 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bdt purløg
  • 1/2 bdt persille
  • salt
  • peber
  • 1 spsk olivenolie

Skyl blomkålen, og snit den helt fint. Bland blomkål og græsk yoghurt sammen. Pil hvidløg, pres dem, og rør dem sammen med blomkålen.

Skyl purløg og persille, og hak begge dele fint. Rør krydderurterne i blomkålstzatzikien, og smag til med salt og peber. Dryp evt. med olivenolie umiddelbart inden servering.

Se også:
Denne cremede avocado-tzatziki, der smager drøngodt.

Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori:

Næringsindhold for blomkålstzatziki

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier85 kcal227 kcal682 kcal
Kulhydrat5 g12 g37 g
Protein5 g12 g37 g
Fedt5 g14 g41 g

Kan man snitte blomkålen i en foodprocessor, minihakker eller rivejern?

Jeg snitter blomkålen med en kniv. Man kan sikkert også bruge foodprocessor, minihakker eller rivejern, men så bliver konsistensen nok lidt mere a la blomkålsris, men det bliver stadig rigtig lækkert. Har du en rest blomkålsris, kan de også fint bruges i salaten.

Hvilken græsk yoghurt?

Jeg brugte en græsk yoghurt med en fedtprocent på 10%, men man kan sagtens bruge en med en lavere fedtprocent, hvis den skal være fedtfattig. I så fald kan det dog godt være, man skal bruge lidt mindre yoghurt, da det fedtfattige som oftest vil være mere flydende i konsistensen.

Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem