Italiensk farsbrød i ovn med grøntsager

Ufattelig lækkert og saftigt italiensk farsbrød i ovn på en bund af kartofler, peberfrugter og rødløg. Farsbrødet er pakket ind i dejlig parmaskinke og proppet med lækre sager, og hele molevitten serveres med en knaldgod hvidløgsdressing med basilikum.

Til 3 personer

Grøntsagsbund

  • 750 g kartofler
  • 3 peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olie (brug gerne olien fra de soltørrede tomater)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3/4 tsk timian
  • 3/4 tsk oregano
  • 3/4 tsk rosmarin
  • peber

Farsbrød

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 bdt basilikum
  • 20 g revet parmesanost
  • 20 g hvedemel
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 æg
  • 3/4 tsk timian
  • 3/4 tsk oregano
  • 3/4 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 3 skiver parmaskinke eller serranoskinke
  • evt. lidt olie fra de soltørrede tomater

Dressing

  • 1 fed hvidløg (lille)
  • 300 g creme fraiche
  • 1/2 bdt basilikum

Forvarm ovnen til 220 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundretter stykker. Skyl peberfrugter, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær dem i grove tern. Pil rødløg, og skær dem i både. Kom grøntsagerne op i en skål.

Pil hvidløg, og pres det over grøntsagerne. Tilsæt olie, salt, timian, oregano og rosmarin samt peber, og vend det hele godt rundt. Kom grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i 10 minutter.

Italiensk farsbrød:

Kom kødet op i en skål. Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak også basilikum fint. Rør det sammen med kødet.

Tilsæt parmesanost, hvedemel, soltørrede tomater og æg samt timian, oregano, rosmarin, salt og peber, og ælt det til en sammenhængende fars.

Læg parmaskinke eller serranoskinke, så skiverne overlapper hinanden lidt. Form farsen til et farsbrød, og pak det ind i skinken. Smør evt. farsbrødet med lidt af olien fra de soltørrede tomater.

Tag bagepladen ud af ovnen, og skub grøntsagerne lidt ud til siden, så farsbrødet kan ligge i midten. Sæt pladen tilbage i ovnen, og steg det hele yderligere 30-35 minutter, til farsbrødet er gennemstegt, og grøntsagerne er gyldne. Vend rundt i grøntsagerne et par gange under stegetiden, så de bliver jævnt bagt.

Dressing:

Pil hvidløg, og hak basilikum fint. Rør begge dele sammen med creme fraichen, og smag dressingen til med salt og peber.

Servér den lækre dressing til farsbrødet og grøntsagerne.

Indsendt af
d.
30.10.19.
Kategori:
Annonce

Indsendt af
d.
30.10.19.
Kategori: