Forloren hare a la farmor med svinekød

God gammeldags forloren hare, der er lavet med svinekød og pakket ind i baconskiver. Præcis som farmor ville have lavet den.

  • Kartofler og sovs skal der til en god gammeldags forloren hare a la farmor.
  • Pakket godt ind i bacon, som steges gyldent og lækkert i ovnen.
Til 6 personer
  • 800 g hakket svinekød (eller hakket svine- og kalvekød)
  • 4 tsk salt
  • 2 løg
  • evt. 50 g hakket spæk (hvorfor bruge spæk?)
  • 2 æg
  • 3 spsk mel (eller rasp)
  • 1 dl mælk
  • peber
  • 8 skiver bacon
  • evt. 5 dl vand eller bouillon til fadet (hvis du vil lave denne sovs til)

Sådan laver du forloren hare

Rør det hakkede svinekød godt sammen med salt til en ensartet masse.

Pil løg, og hak dem helt fint. Tilsæt løg og evt. hakket spæk til farsen sammen med æg, mel og mælk. Krydr farsen med peber, og ælt den rigtig godt sammen.

Form farsen til et farsbrød, og læg det i et ildfast fad. Dæk med baconskiverne. Hæld evt. vand eller bouillon i fadet, hvis du gerne vil have stegesky at lave sovs af.

Steg den forlorne hare ved 225 grader i 15 minutter. Skru herefter ned på 180 grader, og steg yderligere 35-40 minutter, til kødet er gennemstegt, men stadig saftigt.

Skru evt. helt op for temperaturen eller skru over på grill de sidste 5-8 minutter af stegetiden, hvis baconen ikke er helt gylden på dette tidspunkt.

Lad gerne den forlorne hare stå og trække i 5 minutter, inden du serverer den med lækkert tilbehør til.

Se også:
Godt farsbrød med grøntsager

Sammensæt en klassisk menu a la farmor

Skal menuen være helt old school, er det lækkert at servere den forlorne hare med brun sovs, kartofler og ribs- eller tyttebærgelé til. Jeg synes også, det er rigtig godt med lidt syltede agurker til retten.

Beregn ca. 250 g kartofler (inden kogning) og ca. 2 spsk gelé per person.

Den lækreste menu med kogte kartofler og brun sovs til

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for forloren hare

pr. personhele portionen
Kalorier315 kcal1890 kcal
Kulhydrat8 g46 g
Protein33 g200 g
Fedt16 g98 g


Næringsberegningen er uden spæk.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest gængse spørgsmål herunder.

Kan farsbrødet laves med oksekød i stedet for svinekød?

Ja, det kan man fint gøre. Alternativt kan du også bruge halvt svinekød, halvt oksekød - det er en sammensætning af kød, der giver en rigtig god smag.

Hvorfor bruge spæk i farsen?

Lidt hakket spæk i farsen giver et super saftigt farsbrød, og kombinationen af svinekød, spæk og bacon giver en rigtig god smag. Det kan dog godt være lidt svært at få fat i spæk, så du kan sagtens undlade det eller erstatte det med lidt stegte bacontern for at opnå en lignende effekt.

Hvorfor hedder det forloren hare?

Navnet stammer fra en gammel Frøken Jensen kogebog tilbage fra starten af 1900-tallet og var en af flere "snyderetter", der havde til formål at få relativt simpel mad til at lyde mere spændende.

Forloren betyder kunstig eller uægte og refererer til, at retten ikke er en ægte haresteg, men alligevel serveres lidt som en vildt ret med klassisk tilbehør såsom skysauce og ribsgelé til.

Publiceret d.
26.01.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem