Farsbrød i ovn med bacon og brun sovs

Den her opskrift er intet mindre end forrygende. Et lækkert farsbrød steges i ovnen på en bund af bløde løg og brun sovs, så kødet bliver ekstra saftigt og får masser af smag. Og så er det tilmed ekstremt nemt at give sig i kast med.

starstarstarstarstar_border
4,2  –  5 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • 6 løg
  • 50 g smør

Farsbrød

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 æg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 løg
  • peber
  • 3 skiver bacon

Brun sovs

  • 1 1/2 oksebouillonterning
  • 1 dl vand (kogende)
  • 4 dl fløde
  • 1/4 tsk salt
  • peber
  • kulør

Pil løgene, og snit dem i tynde skiver. Kom dem op i et ildfast fad med smør og lidt salt. Sæt fadet med løgene i ovnen, og tænd på 225 grader. Steg løgene i 20 minutter, imens ovnen varmer op, til de begynder at tage farve. Bland dem gerne lidt rundt undervejs. Forbered farsbrød og brun sovs, imens løgene er i ovnen.

Kom hakket svine- og kalvekød op i en skål sammen med æg og salt. Hak løget fint, og kom det i skålen. Krydr med peber, og bland det grundigt, til du har en fast fars. Synes du, farsen virker usammenhængende, skal du blot blive ved med at ælte, til den hænger sammen. Form til et farsbrød.

Halvér baconskiverne, og dæk farsbrødet med dem.

Rør oksebouillonterningen ud i det kogende vand. Tilsæt fløde og salt, og krydr med peber. Farv sovsen med kulør, men vær opmærksom på, at farven bliver mørkere i ovnen.

Tag fadet med løgene ud af ovnen, og hæld den brune sovs over. Læg farsbrødet ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen. Steg det yderligere 25-30 minutter, til kødet er gennemstegt. Er baconen ikke gylden, kan du tænde for ovnens grillfunktion de sidste par minutter af stegetiden.

Se også:
Denne mega lækre opskrift på farsbrød i fad med flødekartofler.

Indsendt af
d.
31.03.20.
Kategori:

Hvad kan man servere til?

Det er rigtig lækkert at servere en dejlig salat eller ovnbagte kartofler til, f.eks.:

Sprøde knuste kartoflerLækker bagt kartoffelmosSpidskålssalat med den bedste mormordressing

Lækkert low carb tilbehør

Hvis tilbehøret skal være low carb, passer disse lækre opskrifter rigtigt godt til retten:

Cremet blomkålsmosLækker broccolimos med grøntsagerMega gode ovnbagte gulerødder

Næringsindhold for farsbrød og sovs

pr. personhele portionen
Kalorier1039 kcal3118 kcal
Kulhydrat25 g74 g
Protein46 g137 g
Fedt84 g253 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på farsbrød med bacon og brun sovs - ikke tilbehøret.

Indsendt af
d.
31.03.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem