Flødekartofler med nye kartofler
De lækreste cremede flødekartofler med nye kartofler. Og hvis du bruger vaskede nye kartofler, er det endda meget nemmere, fordi man slipper for at skrælle dem.
Mængderne i ingredienslisten nedenfor tager udgangspunkt i, at flødekartoflerne serveres som det primære tilbehør, men at der også er lidt andet let tilbehør (f.eks. en salat). Se her hvor mange flødekartofler du skal beregne pr. person, hvis flødekartoflerne er det eneste tilbehør.
Ingredienser
til 6 personer- 1 1⁄2 kg nye kartofler
- 7 dl fløde
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- evt. 1 løg
- evt. 1 fed hvidløg
- evt. 1⁄2 tsk revet muskatnød
Sådan laver du flødekartoflerne
Tænd ovnen på 180 grader.
Skrab kartoflerne rene, hvis de ikke allerede er "vaskede". Skær dem i skiver. Hvis du vil have løg i, hakkes det fint.
Fordel et lag kartofler i et ildfast fad. Drys lidt løg ovenpå. Fortsæt med flere lag indtil der ikke er flere kartofler og løg.
Rør salt og peber sammen med fløden. Hvis du vil have presset/revet hvidløg og/eller muskatnød i, røres det også i fløden.
Hæld fløden over kartoflerne og sæt fadet i ovnen. Bag flødekartoflerne i 1,5 time. Kig til dem undervejs, hvis de er ved at blive mørke kan du evt. lægge sølvpapir over dem, men de skal helst kunne komme af med dampen, så fløden kan koge ind.
Den første times tid af tilberedningstiden kan fløden godt virke ret tynd, men til sidst koger den ind og bliver dejligt cremet.
Grønt tilbehør der passer godt til flødekartofler
Smager flødekartofler bedre med nye kartofler?
Jeg elsker nye kartofler, men jeg synes ikke at der er den store smagsforskel på nye og "gamle" kartofler i flødekartofler. Begge dele smager helt fantastisk. Til gengæld er det meget nemmere at lave med nye kartofler, hvis man bruger vaskede kartofler, for så slipper man for at skrælle dem.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for flødekartofler med nye kartofler
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 643 kcal | 3857 kcal |
Kulhydrat | 45 g | 273 g |
Protein | 7 g | 44 g |
Fedt | 47 g | 284 g |
- Publiceret d.
- 10.06.25.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Flødekartofler