Italienske flødekartofler

Se hvordan flødekartoflerne får et strej af Italien. Med bacon, rød peberfrugt og flåede tomater.

Til 8 personer
  • 1/2 l fløde
  • 2 pk bacontern
  • 2 røde peberfrugter
  • 4 løg
  • 4 ds hakkede tomater
  • Evt. 4 dl vand
  • 1 1/2 kg kartofler
  • krydderier efter smag (f.eks. oregano, basilikum, timian eller rosmarin)

Først brunes baconen på panden. Herefter skæres løgene ud i tern, hvorefter de brunes på panden. Dernæst skæres de røde peberfrugter også i tern.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Nu blandes, løgene, de flåede tomater, baconen, vandet, fløden, de røde peberfrugter og krydderier sammen i en stor skål, hvorefter det røres godt rundt.

Fordel lagvis kartoffelskiverne og tomat/flødeblandingen i et ildfast fad.

Flødekartoflerne bages i ovnen ved 220 grader i ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre.

Kan f.eks. serveres til italiensk mørbrad og friske grøntsager.

Indsendt af
d.
12.03.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.03.06.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem