Italienske flødekartofler
Se hvordan flødekartoflerne får et strej af Italien. Med bacon, rød peberfrugt og flåede tomater.
Ingredienser
til 8 personer- 1⁄2 l fløde
- 2 pk bacontern
- 2 røde peberfrugter
- 4 løg
- 4 ds hakkede tomater
- Evt. 4 dl vand
- 1 1⁄2 kg kartofler
- krydderier efter smag (f.eks. oregano, basilikum, timian eller rosmarin)
Først brunes baconen på panden. Herefter skæres løgene ud i tern, hvorefter de brunes på panden. Dernæst skæres de røde peberfrugter også i tern.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Nu blandes, løgene, de flåede tomater, baconen, vandet, fløden, de røde peberfrugter og krydderier sammen i en stor skål, hvorefter det røres godt rundt.
Fordel lagvis kartoffelskiverne og tomat/flødeblandingen i et ildfast fad.
Flødekartoflerne bages i ovnen ved 220 grader i ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre.
Kan f.eks. serveres til italiensk mørbrad og friske grøntsager.