Forret med rejer

Flot forret med rejer, som kun tager 20 minutter at lave og består af sprød butterdej, der toppes med lækker avocadocreme, tynde aspargesstrimler og dejlige rejer.

  • Flot ser den nu ud den super nemme forret med rejer, avocado og butterdej
Forretten vil helt sikkert imponere dine gæster. Den ligner en million, men er faktisk super nem at lave.
Til 6 personer
  • 100 g rejer
  • 3 plader butterdej (de små fra frost)
  • 1 æg (sammenpisket)
  • Enten 6 asparges
  • eller 1/2 agurk (jeg brugte en blanding af asparges og agurk)

Avocadocreme

  • 2 avocadoer
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 fed hvidløg (lille)
  • 2 spsk creme fraiche
  • salt
  • peber

Pynt

  • frisk dild

Sådan laver du forretten med rejer

Dræn rejerne for væde, og lad dem dryppe godt af.

Stik cirkler på ca. 8-9 cm i diameter ud af butterdejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir (du skal bruge 1 cirkel butterdej per person). Pensl butterdejscirklerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i 11-12 minutter.

Skyl asparges, og brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde strimler af toppen. Vil du bruge agurk (eller både agurk og asparges), skal du også skrælle tynde skiver af agurken og efterfølgende skære dem i tynde strimler.

Avocadocreme

Obs: Lav avocadocremen umiddelbart inden servering - den skal helst ikke stå for længe, da den i så fald vil brune.

Skrab frugtkødet ud af avocadoerne, og kom det op i en blender. Tilsæt citronsaft og hvidløg, og blend det godt sammen til en helt glat creme.

Rør creme fraiche i, og smag cremen til med salt og peber. Kom avocadocremen op i en sprøjtepose (eller en frysepose).

Anretning

Sprøjt en cirkel af avocadocremen ud på butterdejscirklerne. Er butterdejen hævet lidt skævt op under bagning, kan du forsigtigt trykke cirklern lidt sammen, så de har en mere jævn overflade. Fordel asparges- og agurkestrimlerne ovenpå, og tryk dem lidt ned i cremen, så de sidder fast.

Fordel rejerne rundt omkring på cirklerne, og pynt med lidt frisk dild. Servér med det samme.

Se også:
Farverig forret med rejer, mango og avocado

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:

Kan forretten laves i forvejen?

Du kan sagtens forberede nogle af elementerne i forvejen, så det er super hurtigt at få portionsanrettet forretten, lige inden den skal serveres. Bag gerne butterdejen, og lav strimler af asparges og agurk på forhånd. Så skal du blot dræne rejerne og lave avocadocremen umiddelbart inden anretning.

Hvad kan man bruge i stedet for butterdej?

Der er lidt forskellige alternativer til butterdej - se disse forslag:

Brød

Du kan f.eks. stikke runde skiver ud af rugbrød eller franskbrød eller andet hvidt brød. Rist gerne brødet inden, så det bliver dejligt sprødt.

Se hvor flot forretten ser ud, når den anrettes på rugbrødschips:

Den lækre forret med rejer er her lavet med rugbrødschips i stedet for butterdej

Blinis pandekager

Det er super lækkert at bruge blinis pandekager til forretten. Du kan enten købe dem eller lave hjemmelavede blinis pandekager.

Kan de serveres som snack eller tapas?

Vil du bruge forretten som en lille appetizer eller som del af et tapasbord, kan du stikke butterdejen ud med en mindre udstikker på ca. 4 cm. Så får du de lækreste små hapsere, der kan spises i én bid. Beregn ca. 2 små hapsere per person, hvis det skal serveres som snack eller tapas.

Fakta om opskriften

Måltid: Forret
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Rejer, butterdej, avocado og asparges
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for forret med rejer

pr. personhele portionen
Kalorier182 kcal1092 kcal
Kulhydrat10 g63 g
Protein6 g37 g
Fedt12 g72 g

Flere nemme forretter med rejer

Få mere inspiration til nemme og lækre forretter med rejer herunder:

Flot gourmet forret med rejer og aspargesRejecocktail med melon og mangoItaliensk forret med rejer

Publiceret d.
06.04.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem