Fyldte chokolader med nougat

Disse dejlige fyldte chokolader er virkelig simple og dejlige. De fyldes med cremet nougat og intet andet. De er bl.a. helt perfekte som julekonfekt – især hvis du har børn, der endnu ikke har lært at spise marcipan.

  • Skønne fyldte chokolade med nougat og appelsinskal
Til 21 stk
  • 125 g nougat (helst Odense)
  • 250 g chokolade
  • evt. 1 spsk appelsinskal (kandiseret og finthakket)

Smelt nougaten over vandbad, og kom den i en sprøjtepose. Mængden af nougat kan variere lidt, afhængigt af, hvilken chokoladeform, du bruger.

Hak chokoladen helt fint. Kom 2/3 op i en glas-/metalskål, og smelt det i et vandbad, til det er 45-50 grader. Hæld det derefter lidt ad gangen over den resterende chokolade, og rør godt. Bliv ved, til chokoladen når 31-33 grader. Den må ikke overstige 33.

Hæld chokolade over din chokoladeform, så alle huller er fyldt. Vend så formen på hovedet. Jeg plejer at stille chokoladeskålen på et stykke bagepapir, og så vende chokoladen ud, så mest muligt kommer tilbage i skålen, og den resterende del lander på bagepapiret.

Skrab formen af med en paletkniv, og lad chokoladen størkne lidt. Sprøjt derefter nougat i hullerne, men sørg for, at det ikke når helt op til kanten. Stil formen på køl, så nougaten stivner.

Overhæld formen med chokolade, og skrab overskydende chokolade af med en paletkniv. Lad chokoladerne størkne helt. Det går hurtigst, hvis de står på køl.

Tip:
Man kan evt. komme lidt finthakket, kandiseret appesinskal i nougatfyldet. Det giver en rigtig lækker crunchy konsistens til det bløde fyld.

Publiceret d.
21.12.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem