Kandiseret appelsinskal

Det er ikke så svært at lave kandiseret appelsinskal, og det smager bare bedre, når det er hjemmelavet. Hvis det bliver tørret, kan det bruges som pynt på konfekt eller overtrækkes med chokolade og være konfekt i sig selv, og ellers kan de kommes i brunkager eller andre småkager.

4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Kandiseret appelsinskal der efterfølgende er tørret så det er dejlig sprødt
Til 1 portion
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1/2 l vand (til første kogning)
  • 2 dl vand (til sukkerlage)
  • 4 spsk sukker (til sukkerlage)
  • ekstra sukker (til at rulle appelsinskallerne i)

Skræl appelsinen med en kartoffelskræller, så du får 5-6 brede appelsinskaller. Skrab det hvide ud af appelsinen med en ske. Vær lidt forsigtig, så skallerne ikke går i stykker.

Skær de nu tynde appelsinskaller i strimler, og bring dem i kog i den første portion vand. Lad dem koge et par minutter, og hæld vandet fra. Lad appelsinskallerne blive i gryden.

Hæld den anden portion vand op i gryden til skallerne, og tilsæt også sukkeret. Giv det et opkog, og lad det derefter simre i en halv time. Sluk for blusset, og lad det stå, til massen er kølet helt af.

Si væsken fra, og rul de syltede appelsinskaller i sukker. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sørg for, at de ikke ligger oveni hinanden.

Jeg tørrede mine i ovnen ved 90 grader i ca. 1,5 time. Dette kan man undlade at gøre, men så skal man lade dem tørre ved stuetemperatur natten over. Hvis de tørrer ved stuetemperatur, bliver de mere seje og ideelle til f.eks. brunkager.

Tip:
De kandiserede appelsinskaller kan bruges til konfekt eller julesmåkager, ligesom de kan dyppes i chokolade og serveres som konfekt i sig selv.

Indsendt af
d.
13.12.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem