Glutenfri brownie

Suveræn opskrift på en intens, glutenfri brownie med mandelmel og yoghurt naturel, som skaber en herlig konfektagtig konsistens. Chokoladekagen kan med fordel laves dagen forinden, ligesom den kan serveres med iskold vaniljeis som en skøn dessert.

Til 16 personer
  • 225 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 125 g mandelmel
  • 225 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 spsk kaffe (stærk)
  • 1/2 dl naturel yoghurt
  • 4 æg

Forslag til servering - chokoladeglasur

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk smør
  • 1/2 dl fløde
  • lidt salt

Forslag til pynt

  • friske blåbær
  • skovsyrer

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smelt chokolade og smør ved lav varme. Bland mandelmel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør den smeltede smør-chokoladeblanding heri sammen med kaffen.

Pisk yoghurt sammen med æg, og rør blandingen i dejen lidt ad gangen.

Kom dejen op i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og bag brownien i 35-40 minutter. Lad den køle af på en rist, og stil den gerne i køleskabet herefter, så den kan sætte sig og få den helt rigtige konsistens.

Serveringsforslag - chokoladeglasur:
Kom chokolade, flormelis, smør og fløde op i en skål, og lad det hele smelte sammen over vandbad.

Tilsæt et lille nip salt, og lad glasuren køle en smule af, inden den smøres ud på den afkølede kage.

Indsendt af
d.
26.03.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.03.18.
Kategori: