Havregrynskugler med sukker

Gode gammeldags havregrynskugler uden så mange dikkedarer, men med en super lækker smag fra bl.a. kakao, smør og vanilje.

4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Proppet med lækre sager i form af sukker, kakao og smør.
  • De nemme havregrynskugler er blandt favoritterne, når det kommer til juleslik.
Til 40 stk
  • 400 g havregryn
  • 200 g sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 100 g kakaopulver
  • 225 g smør (blødt)
  • 1 dl vand

Til rulning

  • ca. 100 g kokosmel eller ekstra havregryn

Ælt havregryn, sukker, vaniljesukker, kakao, smør og vand godt sammen til en ensartet masse.

Rul massen til små kugler, og tril dem i enten kokosmel eller havregryn.

Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet.

Tip:
Vi har lavet en overskuelig liste med de mest almindelige omregninger af sukker fra gram til dl. Lige til at gemme eller printe ud og hænge op på køleskabet.

Indsendt af
d.
06.10.21.
Kategori:

Hvor længe kan havregrynskuglerne holde sig?

De har en holdbarhed på ca. en uges tid, når de opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Fakta om opskriften

Måltid: Konfekt
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for havregrynskuglerne

pr. 100 grampr. kuglehele portionen
Kalorier440 kcal126 kcal5037 kcal
Kulhydrat42 g12 g481 g
Protein7 g2 g80 g
Fedt26 g7 g296 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem