Hvid kartoffelpizza med pesto, spinat og skinke

Pizza med kartoffel smager suverænt godt, og denne hvide kartoffelpizza med pesto, spinat og skinke er absolut ingen undtagelse. Dryppet med lidt lækker olivenolie og drysset med frisk basilikum er det en værdig konkurrent til den traditionelle pizza.

Til 3 stk
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 3 spsk rød pesto
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • peber
  • 3 stk pizzadej (jeg brugte færdiglavet i fuldkornsudgaven)
  • 2 kartofler (mellemstørrelse)
  • 1/2 løg (mellemstørrelse)
  • 25 g spinat
  • 2 kugler mozzarella ost
  • 6 skiver serranoskinke
  • lidt olivenolie
  • evt. frisk basilikum

Forvarm ovnen til 275 grader (eller så højt, som ovnen tillader), og sæt en bagesten eller en bageplade ind i nederste halvdel af ovnen, så den kan varme med.

Rør creme fraiche og pesto sammen i en lille skål. Pres hvidløget, og bland det i. Smag til med salt og peber.

Læg hver pizzadej på et stykke bagepapir, og smør creme fraiche blandingen ud på bundene.

Skrub kartoflerne, og skær dem i ultratynde skiver. Skræl løget, og skær også det i tynde skiver. Det kan evt. gøres på et mandolinjern. Skyl spinaten, og tør den grundigt.

Fordel kartofler og dernæst løg på bundene. Skær mozzarellakuglen i skiver, og læg dem ovenpå. Riv eller skær serranoskinken i mindre stykker, og læg det rundt omkring på pizzaerne. Kom lidt spinat på hver pizza, og dryp med olivenolie. Krydr med lidt ekstra salt og peber.

Bag pizzaerne én ad gangen på den varme bagesten/bageplade. De skal have cirka 8-10 minutter, men hold øje med dem, da der kan være forskel på bagetiden fra ovn til ovn. Bunden skal være sprød og puffet op i kanterne, mens osten skal være smeltet og gylden, når de er færdige.

Dryp evt. kartoffelpizzaerne med lidt ekstra olivenolie, og pynt med frisk basilikum inden servering.

Indsendt af
d.
01.06.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.06.17.
Kategori: