Laks i ovn med karry

Rigtig god opskrift på laks i ovn med gulerødder, spidskål og en fantastisk cremet sovs med kokosmælk og karry.

Til 3 personer
  • 600 g gulerødder
  • 400 g spidskål eller hvidkål
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær
  • 1 1/2 ds kokosmælk
  • 2 spsk mild karry
  • evt. 1 spsk gurkemeje
  • havsalt eller almindelig salt
  • peber eller cayennepeber
  • ca. 450 g laks

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad. Skyl spidskålen, snit den fint og kom den i fadet.

Skyl forårsløgene og skær den hvide del i skiver (gem den grønne del til senere). Pil hvidløget og skær det i tynde skiver. Skræl ingefæren og hak den fint. Kom forårsløg, hvidløg og ingefær i fadet og bland grøntsagerne sammen.

Bland kokosmælk, karry og eventuelt gurkemeje sammen i en skål eller et stort decilitermål. Krydr med salt og peber (eller cayennepeber). Hæld blandingen over grøntsagerne i fadet.

Sæt fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Fjern skindet fra laksen og krydr den med salt og peber (eller cayennepeber). Tag fadet ud af ovnen og læg laksen ovenpå grøntsagerne. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere ca. 12 minutter eller til laksen er gennemstegt.

Server f.eks. med blomkålsris, almindelige ris eller perlebyg.

Indsendt af
d.
13.11.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
13.11.19.
Kategori: