Laks i ovn med karry
Rigtig god opskrift på laks i ovn med gulerødder, spidskål og en fantastisk cremet sovs med kokosmælk og karry.
- 600 g gulerødder
- 400 g spidskål eller hvidkål
- 1 bdt forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 3 cm ingefær
- 1 1/2 ds kokosmælk
- 2 spsk mild karry
- evt. 1 spsk gurkemeje
- havsalt eller almindelig salt
- peber eller cayennepeber
- ca. 450 g laks
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad. Skyl spidskålen, snit den fint og kom den i fadet.
Skyl forårsløgene og skær den hvide del i skiver (gem den grønne del til senere). Pil hvidløget og skær det i tynde skiver. Skræl ingefæren og hak den fint. Kom forårsløg, hvidløg og ingefær i fadet og bland grøntsagerne sammen.
Bland kokosmælk, karry og eventuelt gurkemeje sammen i en skål eller et stort decilitermål. Krydr med salt og peber (eller cayennepeber). Hæld blandingen over grøntsagerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Fjern skindet fra laksen og krydr den med salt og peber (eller cayennepeber). Tag fadet ud af ovnen og læg laksen ovenpå grøntsagerne. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere ca. 12 minutter eller til laksen er gennemstegt.
Server f.eks. med blomkålsris, almindelige ris eller perlebyg.