Koldhævede pølsehorn
Nemme koldhævede pølsehorn med den mest luftige dej. De er simpelthen så bløde og lækre, selvom der er fuldkorn i.
Ingredienser
til 16 stk- 10 g gær
- 2 dl mælk eller vand
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 3 spsk olie
- 1 æg
- ca. 350 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel (eller speltmel eller blot mere alm. hvedemel)
- 8 pølser
- evt. æg til pensling
Sådan laver du koldhævede pølsehorn
Hæld mælk eller vand i en skål og smuldr gæren deri. Rør rundt indtil gæren er opløst.
Tilsæt salt, sukker, olie og æg. Rør rundt.
Rør både hvedemel og fuldkornsmel i og ælt dejen godt igennem i 5-7 minutter (den skal være blød og smidig). Det er nemmest i en røremaskine, men du kan også gøre det med håndkraft.
Dæk skålen til og lad dejen hæve tildækket i 45-60 minutter ved stuetemperatur. Sæt den derefter til koldhævning i køleskabet i 8 timer eller natten over.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og rul hver klump ud til en cirkel. Skær hvert cirkel ud i 8 "trekanter".
Skær pølserne i halve og rul dej omkring dem (rul fra den brede ende og ind mod spidsen). Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 1 time ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 190 grader.
Pensl evt. pølsehornene med sammenpisket æg (så bliver de flottest, men det kan sagtens undlades).
Bag pølsehornene i ca. 14-16 minutter.
Dejen kan også laves i en version, der ikke er koldhævet:
Pølsehornsdej
Hvilke pølser er bedst til pølsehorn?
Jeg bruger typisk wienerpølser, men brunchpølser giver også en rigtig god smag.
Fakta om opskriften
Måltid: Frokost, madpakke, snack eller natmad
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold
pr. pølsehorn | total | |
---|---|---|
Kalorier | 204 kcal | 3263 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 324 g |
Protein | 8 g | 127 g |
Fedt | 10 g | 156 g |