Grove pølsehorn
Opskrift på pølsehorn lavet med fuldkornshvedemel. Perfekt til frokost og til at fryse ned.
- 50 g gær
- 6 dl vand
- 4 spsk olie
- 1 tsk salt
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 750 g hvedemel
- 12 pølser
- evt. lidt mælk til pensling
Hæld vandet i en skål og smuldr gæret deri. Tilsæt olie og salt.
Rør fuldkornsmelet i og rør derefter det almindelige hvedemel i lidt af gangen.
Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 20 minutter.
Del dejen i 3 lige store dele. Drys lidt mel ud på bordet, og rul hver dejklump ud til en flad cirkel (ca. ½ cm tyk). Skær cirklen lodret igennem, vandret igennem og diagonalt igennem på begge leder således at cirklen bliver til 8 "lagkagestykker".
Skær pølserne i halve og rul en halv pølse ind i hvert dejstykke.
Pensl pølsehornene med lidt mælk eller sammenpisket æg. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.