Konfekt med spiritus

Jeg brugte solbærlikør og creme de banane, men du kan sagtens bruge anden spiritus efter din smag. Jeg vil dog anbefale, at du vælger noget som er kraftigt i farven, og gerne to forskellige farver. Det giver en flot effekt, når man bider af konfekten.

Til 30 stk

Del marcipanen i to lige store stykker, og kom dem i hver deres skål. Kom creme de banane i den ene skål og solbærlikør i den anden skål. Mos spiritusen sammen med marcipanen. Kom de to marcipanblandinger i hver sin frysepose, og læg på køl i fryseren i en times tid. Så bliver marcipanen nemmere at arbejde med.

Kom lys overtrækschokolade i et ildfast fad og smelt det i ovnen ved 50 grader.

Klip et lille hul på ca. 1 cm i fryseposernes ene hjørne, og pres små marcipanpølser ud på et stykke bagepapir. Læg pølsen med bananlikør oven på pølsen med solbærlikør og tryk dem let sammen.

Skær marcipanpølserne i stykker af ønsket størrelse (f.eks. 2-3 cm lange). Dyp dem i den smeltede chokolade, ét ad gangen. Brug en ske til at øse chokolade ovenpå. Brug en gaffel, hvor de midterste tænder er bøjet (se billede 2), til at tage stykkerne op af chokoladen, og lægge dem til tørre på et stykke bagepapir.

Kom den mørke chokolade i et andet ildfast fad, og smelt i ovnen ved 50 grader. Fyld den smeltede chokolade i en frysepose. Klip et lille bitte hul i posens ene hjørne, og sprøjt striber ud på konfekt-stykkerne.

Når chokoladen er helt størknet, kan overflødige kanter skæres af konfekten.

Opbevares i lufttæt kagedåse eller lignende ved ca. 15-18 grader. Ikke i køleskabet eller andre kolde steder - så bliver konfekten misfarvet.

Indsendt af
d.
17.12.12.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.