Stegte koteletter på panden
Sådan steger du koteletter på panden, så de bliver super saftige og perfekt møre.
Se lige hvor saftige koteletterne bliver, når de steges på den her måde.
Ingredienser
til 2 personer- 2 svinekoteletter eller nakkekoteletter (mine var lige over 1 cm tykke)
- 1 tsk salt
- peber
- evt. krydderier eller en god marinade til koteletter
- 1 1⁄2 spsk olie
- 1 spsk smør
Sådan steger du perfekte koteletter på panden
Tag gerne koteletterne ud af køleskabet 30 minutter før, de skal steges (hvis der er tid til det).
Dup derefter koteletterne tørre med køkkenrulle, og krydr med salt, peber og evt. krydderier på begge sider. Du kan også marinere kødet i en af disse lækre marinader til koteletter.
Temperatur og stegetid
Skru temperaturen næsten helt op på komfuret (trin 7-8 ud af 9), og varm panden godt op.
Kom først olien på panden, og læg dernæst koteletterne på.
Steg dem 1 minut på den ene side. Pres dem gerne lidt ned med en paletkniv, så de ikke bøjer for meget op under stegningen.
Vend koteletterne, tilsæt smør, og steg dem 1 minut på den anden side. Øs smørret over i løbet af stegningen, så koteletterne bliver ekstra saftige.
Tag koteletterne af panden, og lad dem gerne hvile 5 minutter inden servering, så al saften bliver inde i koteletterne.
Hvilken sovs kan jeg servere til koteletterne?
Skal der sovs til, kan du tage et kig på de her opskrifter, der passer ekstra godt til svinekoteletter:
Sovs til koteletter og svinemørbradSvampesauce til alt fra koteletter til oksemørbrad
Ofte stillede spørgsmål
Få svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvordan steger man panerede koteletter?
Skal du stege panerede koteletter, er det bedst at stege dem ved middel varme i stedet for høj varme, så man ikke risikerer, at paneringen brænder på. Tilføj gerne lidt ekstra fedtstof også, og steg de panerede koteletter i 2 minutter på hver side.
Hvordan steger man skaftkoteletter på panden?
Skaftkoteletter er tykkere end almindelige svinekoteletter og nakkekoteletter, og derfor er stegetiden lidt længere.
Start med at brune dem af ved høj varme 1 minut på hver side som beskrevet i opskriften. Skru herefter ned til middel varme, og steg dem herefter i ca. 14-15 minutter, hvor du vender dem hvert 3. minut og løbende øser fedtstoffet fra panden over. Kernetemperaturen skal være 68 grader, når koteletterne er færdigstegte.
Hvad kan jeg servere som tilbehør?
Når du alligevel skal stege koteletter på panden, er det oplagt også at lave nogle lækre pandestegte grøntsager til, f.eks. disse:
Stegte champignonerStegte grøntsager på pandenRistet blomkål på panden
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for stegte koteletter
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 294 kcal | 589 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 1 g |
Protein | 25 g | 50 g |
Fedt | 22 g | 43 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at koteletterne vejer 120 gram pr. stk.