Lækkert grøntsagsfad med bacon i ovn

Super simpelt grøntsagsfad med bacon og lækker mozzarellaost. Det er rigtig godt til både frokost, brunch eller aftensmad og kan både spises for sig selv eller med en frisk salat til.

Til 2 personer
  • 1 rødløg (lille)
  • 1 peberfrugt
  • lidt olie
  • 100 g bacon
  • 75 g frossen hakket spinat (optøet)
  • 3 æg
  • 1 dl creme fraiche
  • 3/4 tsk salt
  • 100 g mozzarella ost
  • peber
  • 2 tomater (små, f.eks. cocktailtomater eller blommetomater)

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil rødløg, og snit det i tynde ringe. Skyl peberfrugt, og skær den i små tern. Kom rødløg og peberfrugt op i et ildfast fad, og vend det med lidt olie. Tilsæt bacon, og sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med creme fraiche, revet mozzarella (gem lidt til at drysse på toppen), salt og peber. Knug så meget væde fra spinaten som muligt, og kom den i æggemassen. Hæld æggemassen over grøntsager og bacon i fadet, og bland det godt.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem ovenpå, og drys med det sidste mozzarella. Bag grøntsagsfadet i ca. 20 minutter, til æggemassen har sat sig.

Jeg kan også anbefale dette lækre grøntsagsfad med kartofler og skinke, hvis det ikke behøver at være low carb.

Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori:

Har du ingredienser i overskud?

Hvis du har rester af f.eks. peberfrugt, spinat og bacon, kan jeg anbefale disse suveræne opskrifter:

Lækker butterdejsstang med oksekødOvnbagt æggekage med kartofler og bacon

Er der rester af både peberfrugt, spinat, creme fraiche og æg, er det oplagt at bikse denne lækre tærte sammen:

Fantastisk oksekødstærte

Næringsindhold for grøntsagsfadet

pr. personhele portionen
Kalorier636 kcal1271 kcal
Kulhydrat16 g32 g
Protein34 g68 g
Fedt47 g95 g
Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem