Kylling i sennepssauce
I denne ret bliver saftigt kyllingebryst søbet ind i en dejlig cremet sennepssauce, der er lavet på smør, dijonsennep, fløde og hvidvin - en utrolig simpel opskrift på en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
- 4 kyllingebryster (à ca. 200 g)
- salt
- peber
- 25 g smør
- 2 dl hvidvin
- 4 spsk dijonsennep (Jeg brugte en mild variant. Hvis du bruger den stærke, skal du bruge væsentligt mindre.)
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 håndfuld purløg
Klargør kyllingebrysterne, og drys dem med salt og peber på begge sider.
Kom smør på en pande, og steg kyllingebrysterne godt på begge sider, til de er gennemstegte og gyldne.
Tag kyllingebrysterne af panden, og pak dem ind i stanniol, så de holder sig varme.
Kom hvidvin og sennep på panden, og bland det godt. Tilsæt herefter fløde. Lad kort saucen koge op, og kom kyllingebrysterne tilbage på panden.
Øs evt. lidt af sennepssaucen over kyllingen. Hak purløg meget fint, og drys det over retten.
Se også:
Denne mega lækre opskrift på saftige mørbradbøffer i sennepssovs.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 292 kcal | 1170 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 23 g |
Protein | 27 g | 110 g |
Fedt | 14 g | 55 g |
Hvad kan man erstatte hvidvin med?
Hvis man ikke ønske at komme hvidvin i retten, kan man bruge f.eks. en god æblemost i stedet for. Man kan også smage retten til med citronsaft.
Serveringsforslag
Jeg serverer som oftest retten med ovnkartofler og en god salat til, f.eks. denne grønne salat med avocado og tomat eller denne blomkålssalat med nødder.
Retten er også rigtig lækker med både pasta og ris til.