Kyllingefrikassé med asparges

Super lækker kyllingefrikassé med grønne asparges, porrer og ærter, der alt sammen er omgivet af den skønneste cremede sovs med fløde og krydderurter. Frikasséen kan serveres med kartofler, smørristet brød eller som alternativt fyld i tarteletter.

Til 6 personer
  • 9 dl vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 porrer (se hvad du kan bruge overskydende porrer til)
  • 3 kyllingefileter
  • 2 1/2 dl hvidvin
  • 60 g smør
  • 4 spsk mel
  • 2 dl fløde
  • 1 1/2 dl ærter
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 bdt persille
  • 1/2 bdt kørvel
  • salt
  • peber
  • citronsaft

Bring vandet i kog i en gryde sammen med hønsebouillonterningerne.

Rens porrene grundigt, og skær de grove toppe fra. Snit den hvide del i tynde skiver, og blanchér dem kort i hønsebouillonen. Tag dem op, og sæt dem til side.

Skru hønsebouillonen ned, til den kun simrer, og tilbered kyllingefileterne heri i ca. 20-25 minutter, til de er helt færdigtilberedte. Læg dem op i en skål, og dæk dem med stanniol, så de holder varmen. Lad hønsebouillonen stå på blusset ved svag varme.

Kom hvidvinen op i en gryde, og kog det ind, til der er ca. 1/4 tilbage. Gem det til sovsen.

Smelt smørret i en gryde, og rør melet ud heri. Tilsæt hønsebouillonen lidt efter lidt, og rør godt efter hver tilsætning, så der ikke er nogen klumper tilbage. Hæld den indkogte hvidvin og fløden ved, og lad sovsen simre i ca. 10 minutter, til den tykner lidt.

Skyl imens aspargesene, og knæk den træede ende af. Skær aspargesene i små stykker, og kom dem op i gryden sammen med ærter og porrer. Lad sovsen simre yderligere 10 minutter.

Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og hak persille og kørvel groft. Rør det i sovsen, og smag kyllingefrikasséen til med salt, peber og citronsaft.

Se også:
Jeg kan også varmt anbefale denne vildt lækre gryderet med kylling, bacon og porre.

Indsendt af
d.
21.02.17.
Kategori:

Er der porrer i overskud?

Hvis der er ekstra porrer, efter du har lavet gryderetten, kan du få dem brugt i en af disse dejlige opskrifter:

Mørbrad i fad med porrer og baconKyllingefilet i fad med porrer, blomkål og ostesovsNem porregratin med skinke

Hvad kan man servere til?

Det er rigtig godt at servere f.eks. ris eller pasta til kyllingegryden, men den kan også fint bruges som fyld i tarteletter eller kommes på et stykke ristet brød.

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier380 kcal2278 kcal
Kulhydrat13 g81 g
Protein19 g113 g
Fedt24 g143 g
Indsendt af
d.
21.02.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem