Gryderet med kylling og pølser

Den bedste gryderet med kylling og pølser i en lækker cremet sovs - en ret, der både er proppet med smag og super nem at lave.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Hele familien skal nok blive begejstrede over retten, der er nem at lave.
  • De stegte stykker kylling og pølser omgives af den lækre sovs i gryderetten.
  • Der er godt med grøntsager i retten.
Til 4 personer
  • 3 peberfrugter
  • 150 g gulerødder
  • 150 g champignoner (kan udelades eller erstattes af flere af de andre grøntsager)
  • 600 g kyllingefilet eller kyllingeinderfilet
  • 2 spsk olie
  • 300 g pølser eller cocktailpølser
  • 2 fed hvidløg
  • 2 1/2 spsk paprika
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber

Serveringsforslag

  • pasta
  • ris
  • kartofler

Start med at forberede grøntsagerne. Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne, og skær også disse i små tern. Rens champignonerne, og skær dem i tynde skiver. Sæt grøntsagerne til side til senere.

Skær kyllingen i mundrette bidder, og krydr dem med salt og peber. Brun stykkerne af ved høj varme i halvdelen af olien.

Skær imens pølserne i skiver. Tag kyllingen op af gryden, og tilsæt den sidste mængde olie og pølsestykkerne. Steg pølserne ved middel varme, så de får lidt farve.

Pil hvidløg, og pres dem over pølserne. Kom grøntsagerne i gryden og steg i ca. 5 minutter.

Tilsæt paprika, hakkede tomater og vand, og smuldr hønsebouillonterningen over. Bring det til en simren. Tilsæt fløde og de brunede kyllingestykker, og lad retten simre i ca. 10-15 minutter, til sovsen er tyknet en smule, og kyllingen er mør.

Smag gryderetten til med salt og peber, og servér den med enten pasta, ris eller kartofler til.

Se også:
Paprikagryde med kylling og bacon

Hvilke pølser er bedst at bruge i retten?

Det passer rigtig godt at bruge wienerpølser eller grillpølser i retten, men du kan også give retten et dejligt krydret strejf og bruge f.eks. chorizo eller den italienske salsiccia pølse.

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Kylling, pølser, svampe, paprika, fløde
Arbejdstid i køkkenet:
Simretid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for gryderetten

pr. personhele portionen
Kalorier728 kcal2911 kcal
Kulhydrat19 g78 g
Protein46 g185 g
Fedt53 g212 g


Næringsberegningen omfatter kun selve gryderetten - ikke tilbehør såsom pasta, ris eller kartofler.

Flere gode gryderetter med kylling

Vil du se flere lækre gryderetter med kylling, kan jeg varmt anbefale disse opskrifter:

Gryderet med kylling og porrerGryderet med kylling, karry og kartoflerFlere lækre gryderetter med kylling

Indsendt af
d.
14.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem