Kylling med grøntsager i ovn

Super nem og lækker ret, hvor kyllingefileter steges i ovnen med kartofler, peberfrugt, forårsløg og tomater. Det hele vendes i en dejlig krydderiblanding, som giver masser af smag og sammen med den cremede dressing er det et perfekt hverdagsmåltid.

Til 2 personer
  • 500 g kartofler
  • 2 peberfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • 3 spsk olie
  • 40 g tacokrydderi
  • 2 tomater
  • 2 kyllingefileter

Tilbehør - dressing

  • 200 g creme fraiche
  • salt
  • peber



Forvarm ovnen til 220 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær dem i strimler. Skyl forårsløg, og skær den grønne top af. Gem den grønne top til dressingen. Skær den hvide del af forårsløgene i grove stykker. Vend grøntsagerne i ca. 2/3 af olien, og 1/2 af tacokrydderiet.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel grøntsagerne herpå. Skær tomaterne i både, og placér dem rundt omkring på bagepladen. Tomaterne afgiver noget væske under stegningen, så du kan evt. placere dem ude i siden af bagepladen, så væsken ikke siver ind i de andre grøntsager.

Bank kyllingefileterne med en køkkenrulle eller håndfladen, så fileterne bliver lidt fladere og har den samme tykkelse over det hele. Smør dem ind i den resterende 1/3 olie og den sidste halvdel tacokrydderi.

Læg kyllingefileterne ovenpå grøntsagerne, og sæt bagepladen i ovnen. Steg det ca. 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre. Giv det evt. et par minutter under grill, så grøntsagerne får en sprød kant.

Dressing:

Snit den gemte grønne del af forårsløgene fint, og rør det sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber, og servér dressingen til den lækre ovnbagte kylling og grøntsager.

Indsendt af
d.
17.01.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
17.01.19.
Kategori: