Kylling med grøntsager i ovn

Super nem og lækker ret, hvor kyllingefileter steges i ovnen med kartofler, peberfrugt, forårsløg og tomater. Det hele vendes i en dejlig krydderiblanding, som giver masser af smag og sammen med den cremede dressing er det et perfekt hverdagsmåltid.

Gå til: IngredienserTip til nem aftensmad en anden dagNæringsindholdKylling i ovn på 4 andre måder

starstarstarstarstar
5,0  –  3 stemmer  –  Stem her
Til 2 personer
  • 500 g kartofler
  • 2 peberfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • 3 spsk olie
  • 40 g tacokrydderi
  • 2 tomater
  • 2 kyllingefileter

Tilbehør - dressing

  • 200 g creme fraiche
  • salt
  • peber

Forvarm ovnen til 220 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær dem i strimler. Skyl forårsløg, og skær den grønne top af. Gem den grønne top til dressingen. Skær den hvide del af forårsløgene i grove stykker. Vend grøntsagerne i ca. 2/3 af olien, og 1/2 af tacokrydderiet.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel grøntsagerne herpå. Skær tomaterne i både, og placér dem rundt omkring på bagepladen. Tomaterne afgiver noget væske under stegningen, så du kan evt. placere dem ude i siden af bagepladen, så væsken ikke siver ind i de andre grøntsager.

Bank kyllingefileterne med en køkkenrulle eller håndfladen, så fileterne bliver lidt fladere og har den samme tykkelse over det hele. Smør dem ind i den resterende 1/3 olie og den sidste halvdel tacokrydderi.

Læg kyllingefileterne ovenpå grøntsagerne, og sæt bagepladen i ovnen. Steg det ca. 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre. Giv det evt. et par minutter under grill, så grøntsagerne får en sprød kant.

Dressing:

Snit den gemte grønne del af forårsløgene fint, og rør det sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber, og servér dressingen til den lækre ovnbagte kylling og grøntsager.

Se også de her kyllingefiletter med cremet fyld og bacon - de laves også i ovnen og er mega lækre.

Indsendt af
d.
17.01.19.
Kategori:

Tip til nem aftensmad en anden dag

Når nu ovnen alligevel er tændt, kan man lige så godt udnytte det og stege ekstra kyllingefileter. Så er det ekstra nemt at lave eksempelvis wraps en af de efterfølgende dage. Prøv f.eks. en af disse opskrifter:

Wraps med kylling og avocado

Wraps med kylling og spidskål

Wraps med kylling og hytteost

Næringsindhold for kylling med grøntsager

pr. personhele portionen
Kalorier837 kcal1673 kcal
Kulhydrat63 g126 g
Protein42 g84 g
Fedt44 g87 g


Næringsberegningen omfatter både kyllingen, grøntsagerne og dressingen.

Indsendt af
d.
17.01.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem